„Microsoft“ pristato naujus „Surface Laptop 5“ ir „Surface Pro 9“ kompiuterius

„Microsoft“ pristatė atnaujintus nešiojamąjį „Surface Laptop 5“ ir planšetinį „Surface Pro 9“ kompiuterius, kuriuose integruotos naujausios debesijos bei dirbtinio intelekto technologijos. „Surface Laptop 5“ pasižymi spartesniais „Intel“ procesoriais, „Thunderbolt 4“ jungtimi ir nauja „Dolby Vision IQ“ ekrano technologija, o „Surface Pro 9“ greta pajėgesnio lustų rinkinio pasiūlys ir 5G ryšio palaikymą.

 „Microsoft“ pristatė savo naujienas.<br> „Microsoft“ nuotr.
 „Microsoft“ pristatė savo naujienas.<br> „Microsoft“ nuotr.
 „Surface Pro 9“ atnaujino ir papildė pirmtakų savybes.<br> „Microsoft“ nuotr.
 „Surface Pro 9“ atnaujino ir papildė pirmtakų savybes.<br> „Microsoft“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 2:31 PM, atnaujinta Oct 18, 2022, 2:32 PM

„Surface Laptop 5“

Pranešime spaudai teigiama, kad „Surface Laptop 5“ sutelkta viskas, kas lėmė jo pirmtakų populiarumą: surinkimo kokybė, greitas kompiuterio atrakinimas naudojant „Windows Hello“, liečiamas ekranas ir gera teksto rinkimo klaviatūra patirtis.

„Surface Laptop 5“ nuo šiol yra naujausios dvyliktos kartos „Intel Core“ procesoriai, kurie šiam kompiuteriui suteikia 50 proc. daugiau galios nei pirmtakams, išlaikydami tą pačią visos dienos baterijos ištvermę (baterijos ištvermė gali smarkiai skirtis priklausomai nuo naudojimo, tinklo, funkcijų konfigūracijos, signalo stiprumo ir kitų faktorių). Taip pat įrenginyje atsirado „Thunderbolt 4“ standartą palaikanti „USB-C“ jungtis, kuri leis šio kompiuterio vaizdą vienu metu transliuoti į keletą aukštos raiškos monitorių ir dar greičiau perkelti itin didelius failus.

Dar viena „Surface Laptop 5“ naujovė – 13,5 arba 15 colių įstrižainės 3:2 formato „PixelSense“ ekranas, palaikantis „Dolby Vision IQ“. Ši technologija, naudodama aplinkos šviesumo jutiklį, nuolat pritaiko ekrano nustatymus prie esamų apšvietimo sąlygų. Įrenginyje taip pat yra „Dolby Atmos 3D“ erdvinio garso apdorojimą palaikantys garsiakalbiai (jiems reikalingas „Dolby Atmos“ koduotas turinys).

Iš aukštos kokybės aliuminio pagamintas įrenginio korpusas nuo šiol išsiskiria naujomis anoduotomis spalvomis (spalvų pasirinkimas prieinamas tik tam tikruose modeliuose. Spalvos, dydžiai, apdaila ir procesoriai gali skirtis priklausomai nuo prekybos įmonės, rinkos ir įrenginio konfigūracijos).

„Surface Pro 9“

„Surface Pro“ įrenginys buvo pirmasis šios kategorijos planšetinis kompiuteris, kaip teigiama, galintis pakeisti nešiojamąjį ir siūlantis galimybę valdyti liečiant, su rašikliu, pilno dydžio liečiamąja aikštele ir kokybiška bei malonia liesti klaviatūra. „Surface Pro 9“ atnaujino ir papildė šias savybes.

Vienoje įrenginio pusėje galima išvysti jau tradiciniu tapusį stovą, o kitoje – 13 colių „PixelSense™ Flow“ ekraną, pasižymintį 120 Hz ekrano atsinaujinimo dažniu.

Po „Surface Pro 9“ ekranu įrengta aukštos raiškos vaizdo kamera, „Omnisonic“ garsiakalbiai, kryptiniai mikrofonai ir „Microsoft“ kurta „G6“ mikroschema, kuri rašymą ar piešimą ekrane papildo taktiliniais signalais. Pranešime spaudai teigiama, kad kartu su nauju „Ink Focus“ režimu „OneNote“ aplikacijoje ar nauja „GoodNotes“ programa „Windows 11“ operacinei sistemai, rašymas šio planšetinio kompiuterio ekrane primena popierių ir pieštuką.

„Surface Pro 9“ siūlo visiškai naują procesorių asortimentą. Vartotojai gali rinktis naujausius „Intel Evo“ platforma („Surface Pro 9“ su dvyliktos kartos „Intel Core“ lustais ir 256 GB bei didesne atmintimi yra paremti „Intel Evo“ platforma) paremtus dvyliktos kartos „Intel Core“ lustus su „Thunderbolt 4“ duomenų perdavimo standarto palaikymu arba „Qualcomm Snapdragon“ paremtus „Microsoft SQ“, suteikiančius 5G ryšio prieigą (5G ryšys prieinamas ne visose vietovėse; suderinamumas ir veikimo kokybė priklauso nuo operatoriaus, mobiliojo ryšio paslaugų plano ir kitų veiksnių). Žadama visą dieną tarnaujanti bateriją ir „Secured-core“ galimybės.

Kartu su „Surface Laptop 5“ ir „Surface Pro 9“, „Microsoft“ anonsavo „Microsoft Designer“ aplikaciją ir „Bing“ paieškos sistemos „Imager Creator“ įskiepį, kurie pasitelkdami dirbtinį intelektą geba generuoti unikalų skaitmeninį dizainą ir paveikslėlius pagal trumpą tekstinį aprašymą. Kompanija taip pat pademonstravo „Surface Studio 2“, naujus „Microsoft Adaptive“ aksesuarus, „Microsoft Presenter+“ ir „Microsoft Audio Dock“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.