Pristatytas telefonas, kuris gali neišsikrauti net kelis mėnesius: įvardijo didžiausią trūkumą

Kaip dažnai kraunate savo išmanųjį telefoną? Greičiausiai, atsakymas gana paprastas – kasdien. O dabar įsivaizduokite, kad tai reikėtų daryti tik, pavyzdžiui, kartą per mėnesį. Skamba neįtikėtinai, tačiau bendrovė „Avenir Telecom“ sukūrė telefoną, kurio pilnai įkrauta baterija gali veikti daugiau nei 90 dienų. Vis dėlto, anot Arnoldo Lukošiaus, „Tele2“ Inovacijų eksperto, yra vienas tokio įrenginio trūkumas – nepatogus dydis.

A.Lukošius.
A.Lukošius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2024, 7:00 PM

Veikia ir kelis mėnesius

Vasario 26–29 dienomis Barselonoje vyksta didžiausia pasaulyje telekomunikacijų technologijų paroda „Mobile World Congress“ („MWC“), kurioje garsiausios technologijų įmonės pristato savo svarbiausias metų inovacijas. Čia į minias sektoriaus entuziastų ir ekspertų kreipiasi tokių įmonių kaip „Google“, „Microsoft“, „Accenture“, „Dell Technologies“, „Samsung“ ir kitų atstovai.

Tarp visų jau pristatytų inovacijų dėmesio sulaukė ir bendrovės „Avenir Telecom“ išradimas „Hard Case P28K“ – išmanusis telefonas su net 28 tūkst. mAh baterija. Tai net apie 9 kartus daugiau lyginant su įprastai išmaniuosiuose telefonuose įmontuojamų baterijų įkrova.

Bendrovės teigimu, „Hard Case P28K“ baterija yra tokia talpi, kad jos pakaktų mažiausiai visai savaitei įprasto intensyvaus naudojimo. Pokalbių trukmė šiuo telefonu vienu įkrovimu siekia 122 valandas (arba šiek tiek daugiau nei penkias dienas), o budėjimo režimas – net 2252 valandas, arba beveik 94 dienas. Telefonas pilnai įkraunamas per mažiau nei pusantros valandos.

„Toks įrenginys gali būti naudingas keliaujant į tokias vietas, kur gali būti sunkiau jį pasikrauti ar reikia didesnio atsparumo pažeidimams – jis pagamintas taip, kad būtų atsparus kritimams ir sutrenkimams. Praversti jis galėtų, pavyzdžiui, stovyklaujant miške ar laipiojant kalnais“, – sako „Tele2“ Inovacijų ekspertas.

Yra vienas trūkumas

Pasak A.Lukošiaus, kasdienybėje tokį įrenginį kol kas įsivaizduoti sunku, o tai lemia pagrindinis jo trūkumas – nepatogus dydis. „Hard Case P28K“ yra 27,8 milimetrų storio ir sveria 570 gramų.

„Tai reiškia, kad jis yra daugiau nei tris kartus storesnis ir sunkesnis už „iPhone 15“. Be to, jis negali pasiūlyti tokių pačių naudojimosi galimybių, kaip kiti išmanūs telefonai. Šis įrenginys nepalaiko naujos kartos 5G ryšio, turi vidutinės klasės procesorių ir kameras“, – pastebi A.Lukošius.

Bendrovė „Avenir Telecom“ praneša, kad šiuo įrenginiu bus pradedama prekiauti jau šių metų spalį, o jo kaina sieks apie 250 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.