Išmanioji apyrankė „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – dėmesio vertas pasirinkimas

Įvairiose internetinėse Lietuvos parduotuvėse išmanioji apyrankė „Xiaomi Smart Band 8“ kainuoja nuo 30 iki 40 eurų. Naujausia versija – „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – gerokai brangesnė: apie 70 eurų. Tačiau iš pirmo žvilgsnio matosi ryškūs skirtumai: gerokai didesnis ekranas, galimybė keisti apyrankes. Viduje vienas svarbiausių skirtumų – „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ versija turi integruotą GPS modulį.

„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – lengvas: be apyrankės sveria 22,5 g.
„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – lengvas: be apyrankės sveria 22,5 g.
„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – lengvas: be apyrankės sveria 22,5 g.
„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – lengvas: be apyrankės sveria 22,5 g.
„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – lengvas: be apyrankės sveria 22,5 g.
„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – lengvas: be apyrankės sveria 22,5 g.
„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – lengvas: be apyrankės sveria 22,5 g.
„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – lengvas: be apyrankės sveria 22,5 g.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 1, 2024, 5:00 PM

„Xiaomi Smart Band 8“ – išmanioji apyrankė ar laikrodis?

Stebint kaip bėgant metams keitėsi „Xiaomi“ išmaniosios apyrankės, galima įvertinti ir bendrovės pasirinktą strategiją, kurią apibūdinčiau taip: „nereikia jokių staigių judesių, perversmų, palikime tai, kas pasiteisino, ką naudotojai vertina, ir papildykime naujais dalykais“. Taigi su kiekvienais metais mums siūlomos vis įdomesnės, funkcionalesnės, greičiau ir sklandžiau veikiančios išmaniosios „Xiaomi „ apyrankės, tačiau matome, kad naujausi modeliai nemažai bendro turi su senesniais modeliais.

Atvirai pasakius, „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ jau nesinori vadinti išmaniąja apyranke, nes šis įrenginys artimesnis laikrodžių, o ne apyrankių kategorijai. Elegantiškas dizainas, didesnis ekranas, galimybė pasirinkti ne tik silikonines, bet ir medžiagines, odines ar metalines apyrankes. Paimkime, kad ir metalo atspalvio korpusą su metaline apyranke – tokio derinio tikrai nepavadinsi išmaniąja apyranke. O juk variantų, kaip pritaikyti „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ prie savo stiliaus, yra daug: galima rinktis įvairioms progoms, prie įvairios aprangos tinkamas apyrankes ar dirželius – nuo metalinių, spinduliuojančių rafinuotumą, iki patogių odinių ar praktiškų silikoninių, pritaikyti ciferblato dizainą prie dirželio atspalvių.

Dirželio keitimas niekada nebuvo toks paprastas – jo tvirtinimo konstrukcija „quick-release“ tą leidžia padaryti akimirksniu: tereikia spustelėti apatiniame dangtelyje esantį mygtuką ir dirželis atjungiamas nuo laikrodžio. Laikrodis suderinamas kitų „Xiaomi“ dėvimųjų įrenginių dirželiais turinčiais „quick-release“ užraktą.

Žiūrint į korpusą, sunku pasakyti iš ko jis pagamintas – gamintojas nurodo, kad tai termoplastinis poliuretanas (TPU) ir neįvardintas polimerinis pluoštas. Abiejų spalvų (pilkos ir juodos) korpusai – blizgūs, tarsi poliruoto metalo. Veltui korpuse ieškosite kokio nors mygtuko – jų čia nėra – visas valdymas atliekamas liečiant „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ ekraną.

„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ – lengvas: be apyrankės sveria 22,5 g.

Didelis ir ryškus „Xiaomi Smart Band 8“ ekranas – daugiau informacijos

Stačiakampio formos (46 x 33 mm) „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ korpuse sumontuotas didelės raiškos 1,74 colio AMOLED ekranas. Jis gerokai didesnis nei klasikinių išmaniųjų apyrankių ekranai, be to – plokščias. Nepakankamas mažo ekrano informatyvumas dažnai netenkina išmaniųjų apyrankių naudotojų, bet šiuo atveju, skųstis tikrai negalėsite – dideliame, bet tuo pačiu ir pakankamai kompaktiškame, ekrane telpa gana daug informacijos, jame daug patogiau dirbti su valdikliais, skaityti tekstą. Ekraną saugo grūdintas stiklas.

Sportuojantiems svarbu, kad „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ atsparumas vandeniui – 5ATM. Tai reiškia, kad su šiuo laikrodžiu galite būti lietuje, duše, galite jį trumpai panardinti į vandenį. Nardyti vis tik nerekomenduočiau.

Ekranas atsinaujina 60 Hz dažniu, tad braukiant pirštu ar liečiant, vaizdai keičiasi staigiai, sklandžiai. Ekranas ryškus – jo skiriamoji geba 480 x 336, pikselių tankis – 336 ppi. Vaizdas aiškus, lauke visa informacija matosi puikiai, nes ekrano didžiausias ryškumas siekia 600 nitų.

Laikrodyje įdiegti tik keli ciferblatai, tačiau kai jį prijungsite prie „Mi Fitness“ programėlės, ten rasite begalę įvairaus dizaino ir funkcionalumo ciferblatų: nuo klasikos iki kosmoso, nuo juodai baltų iki labiau spalvotų net už vaivorykštę, nuo atvaizduojančių minimalią informaciją iki rodančių įvairiausius duomenis.

Ciferblatai detalūs ir ryškūs. Ekranas palaiko „Always on Display“ (AOD) funkciją, t.y. išjungtame ekrane rodomas laikas ir kai kurie kiti duomenys.

Kai parduotuvėje pradėsite matuotis išmaniąją apyrankę „Xiaomi Smart Band 8 Pro“, siūlyčiau pasidomėti ir apie 100 eurų kainuojančiu išmaniuoju laikrodžiu „Redmi Watch 4“. Abu įrenginiai turi daug bendro, juose naudojamas tas pats dirželių užraktas „quick-release“, tačiau brangesnis „Redmi Watch 4“ turi didesnį ekraną, integruotą mikrofoną ir garsiakalbį.

150 sporto režimų, asmeninis treneris

Išmaniojoje apyrankėje „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ įdiegta 150 sporto rėžimų, dalis jų gali būti aptinkami automatiškai. Kaip ir kiti panašūs įrenginiai, išmanioji apyrankė „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ skatina kuo aktyvesnį gyvenimo būdą, todėl trys svarbiausi kasdienio aktyvumo tikslai – „sudeginta“ energija, nueiti žingsniai ir judėjimo intensyvumas. Šiuos tikslus vaizdžiai ekrane atspindi trijų spalvų puslankiai, žemiau kurių užrašytos ir skaitinės pasiekimų reikšmės. Užsibrėžtas šių tikslų reikšmes galima nustatyti „Mi Fitness“ programėlėje, o jų įgyvendinimą rodys spalvomis užsipildantys lankai.

Gamintojas teigia, kad „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ turi tikslesnius įvairių parametrų jutiklius. Reikia pagirti ir informatyvumą: po eilinio pasivaikščiojimo matysite įveiktos trasos žemėlapį, nueitą atstumą, sudegintas kalorijas, vidutinį širdies ritmą, bendrą žingsnių skaičių, vidutinį žingsnių dažnį per minutę, vidutinį žingsnio ilgį, be to, širdies ritmas, žingsnių dažnis bei ilgis pateikiami ir grafikais, tad iš karto matysite šių verčių kaitą viso pasivaikščiojimo metu. Dar detalesnę informaciją matysite „Mi Fitness“ programėlėje.

Palydovinės navigacijos sistemos GNSS modulis atlieka svarbų vaidmenį stebint treniruotes, renkant duomenis, tad bėgiojant, vaikštant, važiuojant dviračiu ir pan., visus duomenis išmanioji apyrankė „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ fiksuoja pati, jai nereikia naudotis telefono resursais. Padėtis nustatoma tiksliai, įveiktos trajektorijos duomenys taip pat tikslūs.

Bėgiojantys gali mėgautis ne tik realiu laiku pateikiama informacija ir tiksliu įvairių duomenų fiksavimu – siūlomi išmanieji, pamokomis papildyti, bėgimo režimai, įžvalgos apie treniruotes.

Yra 10 įvairaus intensyvumo bėgimo kursų, todėl sau tinkamą ras įvairaus fizinio pasirengimo naudotojai.

„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ turi svarbiausius sveikatos jutiklius, stebinčius širdies ritmą, deguonies koncentraciją kraujyje (SpO2), be to, išmanioji apyrankė stebi jūsų miegą, o kai nesate aktyvus, gali matuoti streso lygį.

„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ ir „Mi Fitness“

Išmaniojoje apyrankėje „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ įdiegta naujausia „Bluetooth 5.3“ technologija, tad ryšys su išmaniuoju telefonu visada sklandus ir patikimas – neturėsite jokių rūpesčių duomenų sinchronizavimo metu ar naudojantis programėlėmis. Išmanioji apyrankė sklandžiai susijungia tiek su „Android“ operacinę sistemą turinčiais telefonais (kuriuose įdiegta „Android 6.0“ ir naujesnė versija), tiek su „iOS“ telefonais („iOS 12.0“ ir naujesnė versija). Net jei jūsų telefonas kelerių metų senumo, išmaniąją apyrankę prie jo prijungsite greitai ir sėkmingai naudositės visomis „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ funkcijomis. Tam jums padės patogi ir funkcionali „Mi Fitness“ programėlė leidžianti stebėti įvairius fizinės būklės rodiklius, maršrutų žemėlapį, nustatyti fizinio aktyvumo lygį, nesvarbu ar vaikščiojate, bėgiojate, važinėjate dviračiu ar užsiimate kitokiomis treniruotėmis.

Programėlės miego stebėjimo funkcija teikia įžvalgas apie jūsų miego tendencijas, siūlo kaip pagerinti miego kokybę, bendrą savijautą.

Be to, „Mi Fitness“ programėle labai patogu valdyti išmaniąją apyrankę „Xiaomi Smart Band 8 Pro“, nustatyti norimas spartaus valdiklių pasirinkimo konfigūracijas, ekrane juos rodant po kelis.

„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ baterijos veikimo laikas

Išmaniųjų apyrankių naudotojams labai svarbu, kad baterijos veikimo laikas būtų kuo ilgesnis. Taisyklės labai paprastos: kuo mažesnis ekranas, jo atsinaujinimo dažnis, ryškumas, kuo mažiau funkcijų, tuo lėčiau senka baterijos resursai. Šiuo atveju, „Xiaomi“ sulaužė taisyklę: pasiūlė didesnį ir ryškų ekraną, AOD funkciją, navigacijos modulį, tad laikrodžiui buvo parinkta talpesnė (lyginant su ankstesniais modeliais) 289 mAh baterija.

„Xiaomi“ teigia, kad įprastai naudojant bateriją, neįjungus „Always on Display“ funkcijos, baterija veikia 14 dienų. Įspūdinga! Įjungus AOD, baterijos veikimo laikas siekia apie 7 dienas.

Įkrovimas – paprastas, naudojant pridedamą magnetinę kroviklio jungtį. Visiškai įkrauti šią išmaniąją apyrankę užtrunka maždaug pusantros valandos.

Vertinant baterijos darbą, galiu pasakyti taip: ar gyvensite su „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ ramiau ar labai aktyviai, baterijos veikimo laiku tikrai nesiskųsite – vidutiniškai krausite kartą per savaitę.

Vertinimas

„Xiaomi Smart Band 8 Pro“ yra išskirtinė išmanioji apyrankė – laikrodis. Visų pirma, dėl stilingos estetikos ištrinančios ribą tarp laikrodžio ir apyrankės. Didesnį ekraną vertinu tik kaip geresnį informacijos šaltinį, o ne kaip elementą nederantį su apyrankės kontekstu.

Jei renkatės naują išmaniąją apyrankę – laikrodį, siūlantį sklandų ryšį, elegantišką dizainą ir daugybę įspūdingų funkcijų, „Xiaomi Smart Band 8 Pro“ yra vertas dėmesio pasirinkimas. Protinga investicija tiek į stilių, tiek į funkcionalumą. Kainos ir kokybės santykis – puikus, gaminys – aukščiausios kokybės, veikia greitai, ekranas didesnis ir ryškesnis, naudotojo patirtis geresnė, baterija „laiko“ ilgai.

Apžvalgos autorius R.Kažimėkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?