Per nusileidimą Marse buvo apgadintas vienas roboto „Curiosity“ prietaisas

JAV aeronautikos ir

NASA inžinieriai baigia „Curiosity“ įrangos patikrinimus.<br>"Reuters"/NASA
NASA inžinieriai baigia „Curiosity“ įrangos patikrinimus.<br>"Reuters"/NASA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 22, 2012, 2:09 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:46 AM

Buvo apgadintas vėją matuojantis prietaisas. Misijos Marse komanda teigia, kad dėl šio gedimo numatyti tyrimai bus atlikti prasčiau, bet nebus visiškai atšaukti. Tiksliai nežinoma, kaip vėjo sensorius nukentėjo. Manoma, kad tai galėjo įvykti per „Curiosity“ nusileidimą, kai raketų išmetamosios dujos į orą pakėlė dulkes ir akmenis. NASA teigia, kad tai vienintelis „nusivylimas“, kita vertus, labai sėkmingoje misijoje. Misijos komanda ieško būdų apeiti šį nesklandumą ir kiek įmanoma atstatyti pažeisto instrumento funkcijas.

Šešiaratis robotas „Curiosity“ Marse nusileido prieš dvi savaites. Misija truks mažiausiai dvejus metus. Jos tikslas - išsiaiškinti, ar Raudonoje planetoje anksčiau buvo tinkamos sąlygos mikroskopinėms gyvybės formoms egzistuoti.

NASA inžinieriai baigia „Curiosity“ įrangos patikrinimus. Pirmadienį buvo pasukioti roboto ratai ir patikrinta vairavimo sistema. Netrukus „Curiosity“ bus nusiųstas nurodymas pajudėti Marso paviršiumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.