Tarp 700 pasaulio geriausiųjų – trys Lietuvos universitetai

Antradienį paskelbtame tarptautiniame universitetų reitinge „2012/13 QS World University Rankings“ tarp 700 geriausių pasaulio universitetų minimi ir trys Lietuvos aukštosios mokyklos – Vilniaus universitetas (VU), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) ir Vytauto Didžiojo universitetas (VDU).

Tai pirmieji metai, kai į reitingą buvo įtraukti VGTU ir VDU.<br>M. Patašius.
Tai pirmieji metai, kai į reitingą buvo įtraukti VGTU ir VDU.<br>M. Patašius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2012, 1:10 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:21 PM

VU šiemet reitinge pakilo per pusšimtį vietų aukštyn ir užėmė 501-550 vietas. Pernai ši Lietuvos aukštoji mokykla universitetų rokiruotėje buvo užėmusi 551-600 vietą. Toje pačioje reitingo grupėje yra ir kaimyninis Tartu universitetas.

VGTU ir VDU tarptautiniame universitetų reitinge užima vietas nuo 601-osios. Tai pirmieji metai, kai į „2012/13 QS World University Rankings“ reitingą buvo įtraukti VGTU ir VDU. Daugiau Lietuvos universitetų į taruptautinį reitingą nepateko.

Pernai geriausiu pasaulyje pripažintas Didžiosios Britanijos Kembridžo universitetas šiemet atsidūrė antrojoje vietoje. Jį iš lyderio pozicijos išstūmė šiemet geriausiu pripažintas Masačusetso technologijos institutas (MIT, JAV). Pernykščiame reitinge jis užėmė trečiąją vietą. Trečiąją poziciją reitinge užėmė JAV Harvardo universitetas.

Ant kulnų geriausiųjų trejetukui lipa Didžiosios Britanijos aukštosios mokyklos - Londono universiteto koledžas (UCL), Didžiosios Britanijos Oksfordo universitetas, Londono imperatoriškasis koledžas.

6-9 vietas užėmė JAV aukštosios mokyklos - Jeilio universitetas, Čikagos universitetas, Prinstono universitetas, Kalifornijos technologijų institutas.

„QS World University Rankings“ universitetų reitingas skelbiamas jau devintus metus iš eilės. Sudarant aukštųjų mokyklų reitingą atsižvelgiama į daugiau nei 46 tūkst. akademinio pasaulio atstovų ir daugiau nei 25 tūkst. darbdavių, dalyvavusių apklausoje, nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.