Vilniuje startuoja gyvybės mokslų forumas

Tik įmonė „Sicor Biotech“ JAV užregistravo Lietuvos biofarmacininkų sukurtą ir gaminamą vaistą onkologinėms ligoms gydyti, o į Lietuvą jau plūsta aukščiausio lygio biotechnologijų specialistai ir farmacijos pramonės atstovai. Tris dienas truksiančiame didžiausiame Baltijos šalyse tarptautiniame gyvybės mokslų forume „Life Sciences Baltics 2012“ laukiama net 700 svečių. Pranešimus skaitys 50 lektorių iš viso pasaulio, vyks Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyvybės mokslų pramonės paroda, bus rengiami vizitai į pagrindines šalies gyvybės mokslų įmones, klinikas bei tyrimų centrus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2012, 12:03 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:25 PM

„Užsieniečiai itin aktyviai domisi verslo plėtros galimybėmis Baltijos šalyse. Intensyvi registracija į partnerystės renginio metu vyksiančius individualius B2B ir BP7 susitikimus lėmė šio renginio pratęsimą dar viena diena (jis vyks rugsėjo 12,13 d.). Tarp užsienio delegatų aktualiausios temos – Lietuvoje atliekami klinikiniai tyrimai, kuriems čia yra visos reikiamos sąlygos, taip pat Baltijos šalyse gaminama medicininė įranga“, - pasakojo renginį organizuojančios VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

Pusė forume užsiregistravusių dalyvių – užsieniečiai. Partnerystės renginio dalyviai turės galimybę geriau pažinti Baltijos šalių gyvybės mokslų pramonę, susipažinti su verslo plėtros galimybėmis, atrasti naujų verslo partnerių. Anot P. Lukausko, visi svečiai aktyviai registruojasi numatytiems vizitams į šalies biotechnologijų ir biomedicinos įmones.

Į forumą atvyksta aukšto rango Izraelio biotechnologijų pramonės 100 atstovų delegacija. Delegacijos vizitą surengti padėjo ir „Life Sciences Baltics 2012“ atstovaujanti Lietuvos ambasada Izraelyje. 

„Džiaugiuosi, kad pirmasis tokio masto ir pobūdžio renginys vyksta būtent mūsų šalyje ir tarptautiniu mastu bus pristatomas Lietuvos gyvybės mokslų pramonės potencialas. Tikiu, kad šis forumas – svarbus žingsnis, prisidėsiantis prie Lietuvos ir užsienio šalių mokslo ir verslo bendradarbiavimo stiprinimo. Man yra garbė, kad galiu prie to prisidėti“, - sakė j. e. ambasadorius Darius Degutis.

Tarp iš Izraelio atvykstančių svečių yra tokių įmonių, kaip „Orbimed“ (didžiausia pasaulyje sveikatos priežiūros investicinė įmonė, valdanti apie 5 milijardų dolerių vertės turto), „Cukierman & Co. Life Science“ (klientus visuose sveikatos priežiūros sektoriuose, įskaitant biotechnologijų ir farmacijos, medicinos prietaisų ir informacinių technologijų, aptarnaujanti investicinė bendrovė), „TEVA Pharmaceutical Industries“, atstovai. Pranešimus konferencijoje skaitys izraelietė 2009 m. Nobelio premijos laureatė prof. dr. Ada. E. Yonath, Europos vaistų agentūros direktorius Guido Rasi, kt. 

Forume dalyvaus daugybės Lietuvoje ir pasaulyje žinomų įmonių atstovai: „Thermo Scientific“, MOOG, „Servier“, „Genzyme“, „Parexel International“, „Grindeks“, „Novartis Pharma“, „Procter & Gamble“, „Astra Zeneca“, „MSD“, „Buyer“.

Be abejo, ryškiausias forumo akcentas ir populiariausias renginys – 500 dalyvių sutraukusi tarptautinė konferencija. Joje dalyvaus net 50 lektorių. Pranešimus skaitys aukščiausio lygio savo srities (biotechnologijų, biofarmacijos, verslo ar kt.) specialistai, tarp jų - Europos farmacijos pramonės ir asociacijų federacijos generalinis direktorius Richardas Bergstromas,embrioninių kamieninių ląstelių pritaikymu medicinoje užsiimančios bendrovės „Kadimastem” vyr. mokslininkas, prof. Michelis Revelis (Izraelis), Olandijos Leideno biomokslų parko fondo vykdomoji direktorė Nettie Buitelaar, naują kategoriją priešvėžinių agentų išradęs Hjustono universiteto rektorius dr. Rathindros Bose'as ir kt.

Atvyks ir ne vienas užsienio lietuvis: daktaras Jokūbas Žiburkus iš Hjustono universiteto Biologijos ir biochemijos departamento, Norvegijoje, Radium ligoninės Radiacinės biologijos departamente ir Oslo universiteto ligoninėje, dirbantis mokslininkas dr. Petras Juzėnas, pasaulyje unikalius tyrimus vykdantis Svinburno technologijų universiteto profesorius ir Mikrofotonikos centro direktoriaus pavaduotojas Saulius Juodkazis.

„Turėsime unikalią galimybę visus juos pamatyti vienu metu, susipažinti net tik su profesine patirtimi, bet ir požiūriu į gyvybės mokslus gimtojoje Lietuvoje“, – sako P. Lukauskas. Anot jo, nemaža dalis forumo dalyvių nėra artimai susipažinę su Baltijos šalių gyvybės mokslų pramone, tad „Life Sciences Baltics 2012“ – puiki proga ją pristatyti plačiau.

„Verslios Lietuvos“ vadovas džiaugiasi, kad forume dalyvaus ir veiklą šioje pramonės srityje neseniai pradėję ar tik ketinantys pradėti verslininkai: „Ekspertų žinios ir patarimai jiems padės kritiškai, taikant realius verslo pasaulio kriterijus, įvertinti savo planus. Renginys taip pat yra puiki galimybė „įdarbinti“ Lietuvos investicijas į naujai sukurtus mokslo ir verslo slėnius, surasti eksporto partnerių bei užsakovų, pasiūlyti savo paslaugas ir kartu įgyvendinti tarptautinius projektus. Puiku ir tai, kad galimybę pasisemti vertingos patirties, pabendrauti su profesionalais galės ir šalies gyvybės mokslų ateitis – studentai. Jų, beje, bus net 100 ir ne tik iš Lietuvos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.