„Curiosity“ tirs pirmąjį Marso akmenį - piramidę

JAV aeronautikos ir kosmoso

Tyrimui pasirinktas piramidės firmos akmuo, kurio aukštis - apie 25,5 centimetro, o pagrindo plotis - apie 40,5 centimetro.<br>AP
Tyrimui pasirinktas piramidės firmos akmuo, kurio aukštis - apie 25,5 centimetro, o pagrindo plotis - apie 40,5 centimetro.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2012, 2:45 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:23 PM

„Curiosity“ projekto mokslininkas Johnas Grotzingeris sakė, kad marsaeigis iš viso jau nuvažiavo 290 metrų ir priartėjo prie savo kelionės tikslo - vietovės, kurioje susiduria trys skirtingi Marso paviršiai. Mokslininkas teigia, kad robotas įveikė jau pusę kelio. Manoma, kad iš viso kelionė truks mažiausiai tris mėnesius.

„Curiosity“ kelioms dienoms sustos, kad savo instrumentais ištirtų pirmąją Marso uolieną. Tyrimui pasirinktas piramidės firmos akmuo, kurio aukštis - apie 25,5 centimetro, o pagrindo plotis - apie 40,5 centimetro. Marsaeigis akmenį fotografuos ir rentgeno spindulių spektrometru analizuos jo cheminę sudėtį.

Roboto misija truks dvejus metus. Jos tikslas - išsiaiškinti, ar būtų įmanoma gyventi Marse ir ar anksčiau planetoje vyravusios klimato sąlygos galėjo būti tinkamos gyvybei egzistuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.