JAV nereikia „Žvaigždžių karų“ kosminės stoties

JAV vyriausybė paskelbė, kad nestatys „Žvaigždžių karų“ filmuose pavaizduotos kosminės stoties „Death Star“. Vyriausybės kosmoso ir mokslo biudžeto valdybos vadovas Paulas Shawcrossas teigė, kad statyti stotį būtų per brangu. Preliminari jos kaina – 850 kvadrilijonų dolerių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2013, 11:12 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:00 PM

Taip P. Shawcrossas sureagavo į beveik 35 tūkst. parašų sulaukusią satyrišką piliečių peticiją, prašančią pastatyti tokią stotį. Visi piliečiai įvairias savo peticijas JAV vyriausybei gali pateikti portale petitions.whitehouse.gov. Vyriausybės atstovai privalo atsakyti dėl tų peticijų, kurios surenka bent 25 tūkst. parašų.

Minėtoje peticijoje buvo teigiama, kad „Death Star“ statybos „sukurs naujų darbo vietų statybos, inžinerijos ir kosminių tyrinėjimų srityse“. Buvo stengiamasi įrodyti, kad „Death Star“, sugebanti per vieną akimirką sunaikinti visą planetą, sustiprins ir nacionalinę apsaugą.

Nusiminusiems piliečiams P. Shawcrossas priminė, kad JAV jau turi kosminę stotį. Taip pat sakė, kad netgi du JAV moksliniai robotai šiuo metu važinėja Marso paviršiumi.

P. Shawcrossas peticiją pasirašiusius piliečius tikino, kad JAV neketina sprogdinti planetų.

Parengė Dovilas Bukauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.