Kosminė kapsulė „Dragon“ saugiai grįžo į Žemę

Atsiskyrimo metu kapsulė ir TKS skriejo virš pietų Australijos.

Į Žemę kapsulė grįžta daug sunkesnė nei buvo kildama, nes TKS įgulos nariai į ją sukrovė 1 210 kilogramų įrangos ir kosmose atliktų bandymų medžiagos.<br>AP
Į Žemę kapsulė grįžta daug sunkesnė nei buvo kildama, nes TKS įgulos nariai į ją sukrovė 1 210 kilogramų įrangos ir kosmose atliktų bandymų medžiagos.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 26, 2013, 7:16 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:56 AM

Privačiai firmai priklausanti kapsulė, atlikusi antrąją tiekimo misiją pagal NASA programą, vandens paviršių palietė ties Meksikos krantais 16 val. 34 min. Grinvičo (18 val. 34 min. Lietuvos) laiku, nurodė „SpaceX“ socialiniame tinkle „Twitter“.

Privati JAV kosminė kapsulė gabeno krovinių į Tarptautinę kosminę stotį ir po to su kroviniu iš kosmoso grįžo į Žemę.

Manevras, per kurį TKS įgula stoties manipuliatoriumi paleido skrieti „SpaceX“ kapsulę „Dragon“, užbaigia tik tris savaites trukusią misiją.

Atsiskyrimo metu kapsulė ir TKS skriejo virš pietų Australijos.

„Dragon“ atgabeno 544 kilogramus maisto, mokslinių bandymų medžiagos ir kitų atsargų per antrąją „SpaceX“ krovinių gabenimo misiją į TKS.

Netrukus po to, kai „Dragon“ atitols nuo orbitinės stoties, bus įjungti jos raketiniai varikliai.

Numatoma, kad kapsulė nusileis parašiutu Ramiajame vandenyne netoli nuo Meksikos krantų apie 16 val. 36 min. Grinvičo (18 val. 36 min. Lietuvos) laiku, nurodė NASA.

Į Žemę kapsulė grįžta daug sunkesnė nei buvo kildama, nes TKS įgulos nariai į ją sukrovė 1 210 kilogramų įrangos ir kosmose atliktų bandymų medžiagos.

Per vieną iš tų eksperimentų buvo tiriami vienos rūšies žiedinių augalų molekuliniai pokyčiai mikrogravitacijos sąlygomis. Atliekant kitą susijusį bandymą, mėginama išsiaiškinti, kaip augalų šaknys reaguoja į mažai deguonies turinčią aplinką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.