Projektas bus vykdomas vadovaujant garsiam kinų mokslininkui-agronomui, hibridinių ryžių išradėjui Yuanui Lunpinui, jį tikimasi užbaigti per penkerius-aštuonerius metus.
Ryžiai yra svarbiausias maisto produktas Kinijoje. Naujoji rūšis, kaip tvirtina ekspertai, suteiks galimybę Kinijai visiškai patenkinti ryšių paklausą tarp gyventojų. „Superryžiai“ bus kultivuojami daugiausia pagrindinėse ryžius auginančiose provincijose - Sečvanio, Chubėjaus, Chunanio, Džedziano ir Dziansu“, laikraštis cituoja Kinijos nacionalinio ryžių tyrimų instituto direktoriaus žodžius. Kuriant naująją ryžių rūšį bus atsižvelgta į tokį pirmaeilį parametrą kaip atsparumas ligoms ir vabzdžiams, pažymi laikraštis.
Šiuo metu Kinijoje užregistruotos 108 „hibridinių ryžių“ rūšys, atrastos nuo praėjusio šimtmečio dešimtojo dešimtmečio vykdant Maisto saugumo palaikymo programą šalyje.