Festivalis „Erdvėlaivis Žemė“: mokslas — tai labai įdomu

Suborbitinis raketinis kompleksas, galūnes judinantis robotas, cheminių reakcijų metu išsiskyrusius neregėtos medžiagos — visa tai sukurta Lietuvoje ir šiuos kūrinius galima pamatyti bei paliesti.

Studentai ir moksleiviai savo akimis išvydo, ko verti mokslininkų išradimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Studentai ir moksleiviai savo akimis išvydo, ko verti mokslininkų išradimai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Sep 13, 2013, 1:20 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:04 AM

Kauno technologijos universiteto (KTU) Elektronikos fakultete prasidėjo dešimtojo mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ svarbiausias renginys — tarptautinė mokslo mugė.

Kelios dešimtys dalyvių iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos iki vakaro rodys jaunesniems kolegoms įdomiausius mokslo pasiekimų vaisius. Ryte į renginį susirinko keli šimtai smalsuolių.

Be naujų technologijų neišsiverčia gelbėtojai, policijos pareigūnai, jūrininkai, kariškiai, todėl jie taip pat dalijosi patirtimi, kaip praktiškai pritaikomi naujausi išradimai.

„Norime tiesiog sužadingi žmonių smalsumą, taip pat parodyti vaikams ir suagusiesiems, ką gali mokslas“, — kalbėjo vienas festivalio rengėjų Rolandas Maskoliūnas.

Jo nuomone, tai puiki vieta ir proga populiarinti mokslą bei supažindinti žmones su galimybėmis chemijos, fizikos, biotechnologijų ir kitose srityse.„Be inovacijų ir technologijų visuomenė neturi ateities“, — įsitikinęs KTU rektorius profesorius Petras Baršauskas.

Pasak rektoriaus, tokiuose renginiuose galima patrauklia forma populiarinti mokslą ir padėti jauniems žmonės apsipręsti, ką jie nori veikti gyvenime. Kasmet festivalio dalyvių ratas plečiasi, jie sugeba savo darbais sudominti vis daugiau žmonių.

Profesorius P.Baršauskas jau svajoja apie nuolat veikiantį mokslo muziejų Kaune. Tai nėra nauja idėja — tokie muziejai labai populiarūs užsienyje ir labai mėgiami vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: prezidento rinkimai – intriga išlieka?