Keturiems užsienio lietuviams paskirtos mokslo premijos

Iki šiol premijas yra gavę 21 mokslininkas.

Premija bus įteikta fizikui Jonui Žmuidzinui iš JAV.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Premija bus įteikta fizikui Jonui Žmuidzinui iš JAV.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-20 11:05, atnaujinta 2018-02-22 00:17

Jos šiemet atiteko biomedikui Feliksui Bukauskui ir fizikui Jonui Žmuidzinui iš JAV, Vokietijoje gyvenančiai kalbotyrininkei Jolantai Gelumbeckaitei ir technologijos mokslų daktarei Vidai Malienei, dirbančiai Jungtinėje Karalystėje.

„Premijos paskirtos už pasaulinės reikšmės mokslo pasiekimus, bendradarbiavimą su Lietuva, paramą Lietuvos mokslui, lietuvybei“, - rašoma ministerijos pranešime spaudai.

Septintą kartą teikiamomis Švietimo ir mokslo ministerijos Mokslo premijomis siekiama paskatinti užsienyje dirbančius lietuvių mokslininkus būti Lietuvos mokslo ambasadoriais ir su iškiliais lietuvių kilmės mokslininkais supažindinti Lietuvos visuomenę.

Niujorko Ješiva universiteto Alberto Einšteino medicinos koledžo profesorius F.Bukauskas Mokslo premija apdovanojamas už viso gyvenimo nuopelnus mokslui ir pasiekimus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloje fizinių, biomedicinos, technologijos mokslų srityje.

Kalifornijos Technologijos instituto profesoriui, NASA astrofizikui J.Žmuidzinui premija paskirta už pastarojo dešimtmečio pasiekimus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloje fizinių, biomedicinos, technologijos mokslų srityje.

Vokietijos Frankfurto prie Maino J.V.Getės universitete dirbančiai profesorei J.Gelumbeckaitei Mokslo premija skiriama už pastarojo dešimtmečio pasiekimus mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veikloje humanitarinių ir socialinių mokslų srityje. Ji tiria senąją Lietuvos raštiją.

Premija už mokslo patirties, pasiekimų sklaidą, mokslo ryšių tarp Lietuvos ir užsienio šalių plėtojimą, mokslinės, vadybinės, organizacinės patirties perdavimą ir kitus iškilius mokslinius pasiekimus paskirta Liverpulio John Moores universiteto Statybos aplinkos mokyklos vyresniajai dėstytojai V.Malienei. Ji vadovauja Lietuvos doktorantų mokiniams darbams, juos konsultuoja ir suteikia galimybę atvykti mokslinei stažuotei bei pristatyti savo tyrimus Li verpulio John Moores universiteto bendruomenei.

Iki šiol premijas yra gavę 21 mokslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.