Pirmasis lietuviškas palydovas jau parengtas skrydžiui

Vilniaus universiteto (VU)

Į Žemės orbitą paleistas palydovas „LituanicaSAT-1“ atliks pirmuosius lietuviškus kosmoso tyrimus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Į Žemės orbitą paleistas palydovas „LituanicaSAT-1“ atliks pirmuosius lietuviškus kosmoso tyrimus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-30 13:13, atnaujinta 2018-02-21 16:01

Palydovo projekto peržiūrą atliko VU Matematikos ir informatikos, Fizikos fakultetų mokslininkai, VU prorektorius prof. Eugenijus Butkus, taip pat Nacionalinėje aeronautikos ir kosmoso administracijoje, raketų navigacijos sistemų ir karinių lėktuvų pramonėje dirbęs Amerikos lietuvis Gintautas Vitkus. Ekspertų komisija patvirtino, kad palydovas bus paleistas planuotu laiku.

„Vilniaus universitete atlikta kritinė projekto peržiūra. Tai vienas esminių projekto etapų prieš pradedant paskutiniuosius misijos darbus. Pateikus išsamią projekto techninę informaciją, pristačius darbų eigą ir prognozuojamas rizikas, ekspertų grupė tikrino, ar visi darbai buvo atlikti pagal intensyvų projekto grafiką,“ - sako misijos vadovas, VšĮ „Inovatyvūs inžineriniai projektai“ atstovas Vytenis Buzas.

Kritinės peržiūros rezultatus ekspertai išsiuntė projekto eigą prižiūrinčiam „LituanicaSAT-1“ paleidėjui ir NASA Tarptautinės Kosminės Stoties krovinių saugumo komisijai.

Į Žemės orbitą paleistas palydovas „LituanicaSAT-1“ atliks pirmuosius lietuviškus kosmoso tyrimus, išbandys lietuvių sukurtas technologijas ir ekstremaliomis sąlygomis tikrins alternatyvius energijos šaltinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.