Paskelbtas palydovo iškėlimo į kosmosą konkursas

Vilniaus universitetas, gruodžio

Palydovas iš Volopo salos skrydžių centro bus iškeltas į kosmosą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Palydovas iš Volopo salos skrydžių centro bus iškeltas į kosmosą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 3:05 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:22 AM

Konkursas paskelbtas ketvirtadienį, pasiūlymų jam laukiama iki spalio 22 dienos. Jo sąlygose numatyta, kad palydovo - kubo formos dėžutės - tūris be ryšio antenų sieks 1000 kubinių centimetrų, svoris - iki 2 kilogramų.

Projekto atstovai anksčiau skelbė, kad ketinama bendradarbiauti su privačia kompanija „Nanoracks“, kuri gabena mokslinius krovinius į Tarptautinę kosminę stotį.

Pasak jų, JAV biudžeto krizė ir sutrikusi Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) veikla nepaveiks Lietuvoje kurto palydovo „LituanicaSAT-1“ skrydžio, o starto data nesikeičia - gruodžio 8 diena.

Numatyta, kad spalio 17 dieną palydovas bus išsiųstas į JAV, lapkritį bus atliekami jo bandymai NASA, o lapkritį turėtų būti gautas ir NASA saugumo komisijos leidimas skristi į kosmosą. „LituanicaSAT-1“ projektą vertina NASA Tarptautinės kosminės stoties krovinių saugumo komisija.

Palydovas iš Volopo salos skrydžių centro bus iškeltas į kosmosą. Anot projekto organizatorių, „LituanicaSAT-1“ iškeliavus į Žemės orbitą, ryšio priemonėmis bus perduoti pirmieji lietuviški žodžiai iš kosmoso, teigiama, kad taip pat pirmą kartą Lietuvoje buvo sukurta visa palydovo misijos palaikymui reikalinga antžeminė infrastruktūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.