Astronautai demontavo sugedusį amoniako siurblį atvirame kosmose

NASA astronautai Mike'as Hopkinsas ir Rickas Mastracchio užbaigė darbus atvirame kosmose ir sugrįžo į Tarptautinę kosminę stotį (TKS). Apie tai gruodžio 21 d. vakare pranešama NASA tinklapyje.

Atvirame kosmose išbuvę penkias valandas 28 minutes, astronautai atjungė sugedusį TKS aušinimo sistemos siurblį, kuris yra šaldytuvo dydžio, ir iškėlė jį.<br>AP nuotr.
Atvirame kosmose išbuvę penkias valandas 28 minutes, astronautai atjungė sugedusį TKS aušinimo sistemos siurblį, kuris yra šaldytuvo dydžio, ir iškėlė jį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-12-22 09:09, atnaujinta 2018-02-19 17:43

Atvirame kosmose išbuvę penkias valandas 28 minutes, astronautai atjungė sugedusį TKS aušinimo sistemos siurblį, kuris yra šaldytuvo dydžio, ir iškėlė jį. Iš pradžių per pirmąjį išėjimą į kosmosą jie turėjo tik atjungti siurblį nuo sistemos ir parengti atsarginį siurblį, siurblį demontuoti planuota pirmadienį, gruodžio 23 dieną. Tačiau astronautai užduotį atliko greičiau nei tikėtasi, ir specialistai iš skrydžio valdymo centro Hiūstone pasiūlė jiems demontuoti sugedusį siurblį nelaukiant pirmadienio.

Kaip pastebi NASA, įskaitant šeštadienio darbus, R.Mastracchio atvirajame kosmose išbuvo 43 valandas 58 minutes. M.Hopkinsui tai pirmas išėjimas į beorę erdvę.

Anksčiau skelbta, kad TKS aušinimo sistemos remonto darbai bus atliekami gruodžio 21, 23 ir 25 dienomis. Dabar trečiojo išėjimo į atvirą kosmosą gali nebeprireikti, praneša NASA.

Apie TKS aušinimo sistemos gedimus, dėl kurių astronautams teko atjungti dalį stoties įrangos, buvo paskelbta gruodžio 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.