Rusiška sekso orgija kosmose baigėsi dalyvių žūtimi

Trečiadienį, liepos 23 d., ryšys su palydovu netikėtai nutrūko. Nors telemetriniai duomenys toliau buvo gaunami, tačiau palydovas tapo nevaldomas. Tris dienas misijos kontrolės tarnyba desperatiškai mėgino gelbėti situaciją, ir liepos 26 d. Rusijos kosminė agentūra „Roskosmos“ pranešė, kad jiems pavyko atgauti kontrolę. Deja, mokslininkų viltys, jog mėnesį turėjusi trukti penkių dalyvių sekso orgija kosmose bus sėkminga, pasirodė bergždžios.

Nors ir trumpam dingęs, palydovas nusileido sėkmingai, nebuvo pažeistas, o driežų mirties priežastis kol kas nežinoma.<br>„Roskosmos“ nuotr.
Nors ir trumpam dingęs, palydovas nusileido sėkmingai, nebuvo pažeistas, o driežų mirties priežastis kol kas nežinoma.<br>„Roskosmos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Arnoldas Lukošius

Sep 2, 2014, 10:01 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 3:21 AM

Rugsėjo pirmąją palydovas „Foton-M4“ sėkmingai nusileido Orenburge (Pietų Rusija). Deja, atvėrę jo liukus nekantraujantys mokslininkai išvydo kraupų vaizdą – visi penki sekso kosmose eksperimento dalyviai buvo negyvi. Per pasaulį nusirito užuojautos mažiesiems didvyriams atodūsis.

Save raminti galime nebent tuo, kad patys dalyviai nė nežinojo, kokia svarbi ši jų misija, kokia jų galėjo laukti šlovė ir išvis, kad jie buvo kosmose. Kodėl penki maži driežiukai gekonai – patinėlis ir keturios patelės – užuot pasidauginę, žuvo, kol kas neaišku. Gal driežų seksas mikrogravitacijos sąlygomis yra mirtinai pavojingas, gal tapome tragiškos pavydo scenos liudininkais, o gal jie tiesiog vienas kitą užgraužė (driežams taip pasitaiko).

Visais atvejais Rusijos biomedicinos problemų tyrimo instituto surengtas eksperimentas nevirto visiška nesėkme. Nors driežai ir neatliko savo pareigos, nesuteikė institutui žinių apie tai, kaip kosmosas veikia keturkojų būtybių vaisingumą bei kiaušinių dėjimą, primityvesnių jų bendrakeleivių sekso instinktai neapvylė.

Kartu į kosmosą skridusios keturios muselių drozofilų kartos, mikroorganizmai bei augalai ne tik išgyveno, bet ir sėkmingai pasidaugino. Bent jau drozofilos.

Taigi, nors rimtų mokslinių rezultatų dar teks palaukti, tačiau vieną išvadą padaryti galime jau dabar: jei ateities kosmonautai kabinoje norės tikros kaimo dvasios, bent jau stalu ropinėjančių musių jiems susirasti problemų nekils. O driežiukams – užuojauta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.