Nepamirštama geografijos pamoka – tiesiai iš kosmoso

Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) dirbę astronautai į Žemę parsivežė ne tik neišdildomų įspūdžių, nuotraukų, bet ir vaizdo įrašų, kurie geografijos žinių suteiks kur kas vaizdingiau nei bet koks žemėlapis, atlasas ar knyga.

„Geografijos pamoką“ R.Mastracchio ir M.Hopkinsas užfiksavo iš mėgstamiausios astronautų vietos TKS – kupolo.<br>Kadras iš „YouTube“
„Geografijos pamoką“ R.Mastracchio ir M.Hopkinsas užfiksavo iš mėgstamiausios astronautų vietos TKS – kupolo.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 8, 2014, 6:51 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:15 PM

38-ojoje ekspedicijoje dirbę astronautai Richardas Mastracchio ir Michaelas Hopkinsas su internautais pasidalino kelių minučių vaizdo įrašu, kuriame užfiksavo keletą Europos bei JAV žemynų vietų. Susigaudyti padeda ir jų pridėti prierašai, patikslinantys miestų ar objektų buvimo vietą.

Kosminis geografijos turas pradedamas nuo Sicilijos salos ir joje riogsančio Etnos ugnikalnio. TKS judant tolyn į kadrą pakliuvo ir Italija, o astronautai pastebėjo, kad tikrovėje šios valstybės kontūrai („batas“) atrodo kiek kitaip nei yra piešiami žemėlapiuose.

Astronautai taip pat užfiksavo Graikiją bei keletą savo mėgstamų vietų JAV: San Franciską, Palmdeilą ir Lankasterį (Kalifornija), Hjustoną (Teksasas), Čikagą (Ilinojus), Niujorką, Konektikutą.

Šie vaizdai buvo užfiksuoti iš mėgstamiausios astronautų vietos TKS – kupolo. Pro iliuminatorius tiek būnant dieninėje, tiek naktinėje planetos pusėje galima pasimėgauti įspūdingais vaizdais.

38-oji ekspedicija darbą TKS baigė kovo mėnesį. Šiuo metu stotyje dirba šeši 40-osios ekspedicijos astronautai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.