Marse aptikti keisti radiniai

Marse besidarbuojantis NASA robotas „Curiosity“ aptiko dar vieną neįprastą akmenį. Šis ypatingas savo forma: jis – kone idealiai apvalus. Beje, netoliese buvo pastebėtas dar vienas keistas darinys, primenantis nedidelį šviesoforą.

NASA specialistai teigia, kad apvalusis akmuo nėra toks didelis kaip gali pasirodyti – jo skersmuo turėtų siekti maždaug centimetrą.<br>NASA nuotr.
NASA specialistai teigia, kad apvalusis akmuo nėra toks didelis kaip gali pasirodyti – jo skersmuo turėtų siekti maždaug centimetrą.<br>NASA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2014, 9:21 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:05 AM

Su šiuo marsaeigiu dirbantys NASA specialistai teigia, kad jis nėra toks didelis kaip gali pasirodyti – jo skersmuo turėtų siekti maždaug centimetrą.

Jų manymu, šis akmuo susiformavo dėl Marso konkrecijos – proceso, kurio metu gruntas tankėja ir kietėja. Manoma, kad tokiu pat būdu susiformavo anksčiau „Opportunity“ užfiksuoti maži tamsūs „kamuoliukai“, kuriuos internautai praminė Marso mėlynėmis.

Praėjusią savaitę „Curiosity“ Marse užfiksavo dar vieną keistenybę: vienas ant kilo „užlipusius“ tris stambius akmenis (ir, ko gero, mažesnį ketvirtą). Šis objektas interneto naršytojams priminė šviesoforą.

„Curiosity“ šiuo metu yra Šarpo kalno papėdėje. Šios vietovės tyrimai yra pagrindinis marsaeigio tikslas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?