NASA kadruose – Saulę skrodžiantis didžiulis gluminantis objektas

Keistas objektas pastebėtas lapkričio 17 dieną užfiksuotuose kadruose.<br>NASA nuotr.
Keistas objektas pastebėtas lapkričio 17 dieną užfiksuotuose kadruose.<br>NASA nuotr.
Kairėje – kadras prieš pat objektui išnykstant, dešinėje – keliomis dienomis anksčiau fiksuotas vaizdas.<br>NASA nuotr.
Kairėje – kadras prieš pat objektui išnykstant, dešinėje – keliomis dienomis anksčiau fiksuotas vaizdas.<br>NASA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 21, 2016, 6:46 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 10:13 AM

Saulę stebinčių NASA kosminių zondų nuotraukose internautai pastebėjo praskriejantį keistą objektą, kuris dydžiu prilygsta planetai. Netruko pasklisti sąmokslo teorijos apie ateivių kosminius laivus ir iš kosmoso gelmių atklydusią mistiškąją Nibiru planetą, tačiau ekspertai ramina, kad paaiškinimas yra kur kas paprastesnis.

Kadrus su netikėtu svečiu lapkričio 17 dieną užfiksavo viena iš NASA „Stereo“ misijos zondų-dvynių kamerų. Archyviniuose įrašuose matyti, kaip šis objektas juda palei Saulę, tuomet vaizdas ima strigti, vaizdas tampa blyškus, o galiausiai keistenybė pradingsta.

Kaip ir įprasta tokiais atvejais, šiomis nuotraukomis labiausiai susidomėjo sąmokslo teoretikai ir ateivių medžiotojai. Įvairiuose forumuose ir socialiniuose tinkluose jie ginčijosi, ar tai – išties kažkas neįprasto. Kol vieni tvirtino, kad tai yra nežemiškos gyvybės įrodymas, neatrasta planeta ar pačios NASA eksperimentas, kiti ieškojo racionalaus paaiškinimo.

Vienas interneto naršytojas pastebėjo, kad keistąjį objektą užfiksavo tik viena kamera, be to, prieš pat „anomalijai“ atsirandant ir dingstant archyve trūksta kelių kadrų. Tai gali būti kažkokio gedimo ženklas.

Kiti taip pat abejojo, ar NASA leistų savo oficialioje interneto svetainėje pasirodyti nuotraukoms, kurių neįmanoma paaiškinti.

Kai kurie komentatoriai teigė, kad „sfera“ gali būti paprasčiausias atspindys.

Netrukus yla išlindo iš maišo: kaip aiškina NASA, tai tebuvo įrangos gedimo pasekmė. „Retais atvejais SECCHI nuotraukų apdorojimo procesorius, esantis „Stereo“ zonduose, dėl per didelio apkrovimo pradeda generuoti sugadintus kadrus. Įprastai jie atrodo kaip vieno teleskopo nuotraukos, apdorotos taip, lyg būtų darytos kitu teleskopu“, – nurodė NASA. Kitais atvejais nuotraukos gali tiesiog persidengti. Panašu, kad taip nutiko ir šįkart.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.