Vasario 16-ąją prognozuoja pragaištingą įvykį

Žemės link skriejantis asteroidas arba kometa 2016 WF9 su mūsų planeta turėtų saugiai prasilenkti vasario pabaigoje. Tačiau astronomu save vadinantis rusas Deminas Damiras Zacharovičius prognozuoja kur kas liūdnesnę lemtį: anot jo, šis objektas rėšis į Žemę, o jo smūgis sukels visa naikinantį cunamį.

2016 WF9 dailininko akimis.<br>NASA/JPL-Caltech iliustr.
2016 WF9 dailininko akimis.<br>NASA/JPL-Caltech iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2017, 8:54 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:36 AM

2016 WF9 buvo aptiktas pernai metų pabaigoje, rašo Dailymail.co.uk. NASA duomenimis, šis asteroidas ar kometa (tiksli jo kilmė kol kas nėra aiški) prasilenks su Žeme saugiu 51 mln. km atstumu vasario 25 dieną (palyginimui, Žemę ir Mėnulį skiria vidutiniškai 384,4 tūkst. km).

„2016 WF9 trajektorija yra gerai žinoma ir objektas nekelia grėsmės Žemei numatomoje ateityje“, – nurodė NASA.

Tačiau D.D.Zacharovičius turi kitokią versiją: anot jo, šis objektas lekia tiesiai į Žemę, o lemtingoji diena yra vasario 16-oji.

„Objektas, kurį jie vadina WF9, paliko Nibiru sistemą spalio mėnesį, kuomet Nibiru aplink Saulę pradėjo suktis priešinga laikrodžio rodyklei kryptimi, – sakė jis. – Nuo tada NASA žinojo, kad jis pataikys į Žemę. Bet iki šiol jie to nepripažino.“

Jei 2016 WF9 pataikys į mūsų planetą, ruso teigimu, jis gali sunaikinti miestus arba sukelti cunamį. „Mums visiems kyla pavojus“, – įspėjo jis.

Šis kosminis klajūnas išties yra nemažas – jo skersmuo siekia nuo 0,5 iki 1 km. Jis yra gana tamsus ir atspindi vos kelis procentus paviršių pasiekiančios šviesos.

Ir nors objekto parametrai bei orbita atitinka kometą, jis neturi kometoms būdingo dujų ir dulkių šleifo.

D.D.Zacharovičius teigia žinąs tikrąją 2016 WF9 kilmę: šis objektas, anot jo, atlekia iš Nibiru planetos (dar vadinamos Planeta X) sistemos. Ši hipotetinė planeta esą skrieja Saulės sistemos pakraštyje.

Beje, Nibiru nereikėtų painioti su Devintąja planeta, kurios požymius pernai sausį paskelbė aptikę Kalifornijos techologijų instituto astronomai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?