Fotografijos mėgėjo kantrybė atsipirko – pričiupo itin retą kadrą

Astronomijos mėgėjas iš Prancūzijos vasario 4-osios naktį užfiksavo Tarptautinę kosminę stotį (TKS), 28 tūkst. km/val. greičiu skriejančią virš matomos Mėnulio pusės.

Kadruose aiškiai matomi ne tik Mėnulio krateriai, bet ir TKS kontūrai.<br>T.Legault nuotr.
Kadruose aiškiai matomi ne tik Mėnulio krateriai, bet ir TKS kontūrai.<br>T.Legault nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-16 08:42, atnaujinta 2017-04-07 22:03

Simboliška tai, kad TKS skrydį fotografas Thierry Legault stebėjo iš Prancūzijos pietuose esančio Ruano miesto. Iš šio miesto yra kilęs prancūzų astronautas Thomas Pesquet, kuris šiuo metu vykdo misiją minėtoje kosminėje stotyje.

Maždaug minutės trukmės vaizdo klipas išsiskiria itin didele raiška, o užfiksuotose kadruose galima aiškiai įžvelgti Mėnulio kraterius ir paviršiaus nelygumus. Be to, šiuose kadruose matomi pakankamai ryškūs TKS kontūrai, pagrindiniai stoties moduliai ir saulės baterijos, nors šis kosminis aparatas juda milžinišku greičiu.

Nors tokius vaizdus paprastai galima stebėti tik per galingą teleskopą, jie užfiksuoti naudojant fotoaparatą „Sony α7s“, kuris išsiskiria dideliu jautrumu šviesai, minimaliu vaizdo triukšmo lygiu ir 4K vaizdo raiška (3840 x 2160 taškų). Šios ir kitos „Sony“ fotoaparatų modelių „α7s“ ir „α7s II“ ypatybės itin praverčia astronomijos entuziastams ir gali padėti įamžinti naktinio dangaus paslaptis.

Daugiau T.Legault užfiksuotų įspūdingų dangaus kadrų galite rasti jo svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.