Stiprėja įrodymai, iš kur Žemėje galėjo atsirasti gyvybė

Prieš Žemėje atsirandant gyvybei, joje jau buvo įvairiausių sudėtingų cheminių junginių, kurie padėjo vykti vis sudėtingesnėms reakcijoms. Kai kurie junginiai susiformavo planetoje, tačiau vis daugiau junginių atrandame ir tarpžvaigždinėje erdvėje, taigi jie Žemėje galėjo atsirasti jos formavimosi metu, arba juos galėjo atnešti kometos.

Prie jaunos Saulės masės žvaigždės aptiktas dar vienas gyvybės atsiradimui naudingas junginys – metilo izocianatas.<br>123RF iliustr.
Prie jaunos Saulės masės žvaigždės aptiktas dar vienas gyvybės atsiradimui naudingas junginys – metilo izocianatas.<br>123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 7:44 AM, atnaujinta Jun 13, 2017, 7:46 AM

Dabar pristatyta, kad prie jaunos Saulės masės žvaigždės aptiktas dar vienas junginys – metilo izocianatas.

Šis junginys jau seniau aptiktas prie masyvių žvaigždžių ir tarpžvaigždinėje terpėje, tačiau jo egzistavimas prie žvaigždės, panašios į jauną mūsų Saulę, sustiprina įtarimus, kad ir į Žemę jis galėjo atkeliauti iš kosmoso.

Metilo izocianatas dalyvauja peptidų ir aminorūgščių sintezės reakcijose, taigi buvo labai svarbus gyvybės atsiradimo veiksnys.

Junginys atrastas kometoje 67P, kuri yra išlikusi praktiškai nepakitusi nuo Saulės sistemos susiformavimo.

Naujųjų stebėjimų analizė rodo, kad junginys turėtų formuotis ir dujinėje fazėje, ir ant tarpžvaigždinių dulkelių – kitaip jo turėtų būti gerokai mažiau, nei aptikta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?