„Anonymous“ žino, kad NASA atrado ateivius

Programišių grupuotė „Anonymous“ išplatino vaizdo įrašą, kuriame įgarsinami anksčiau ateivių medžiotojų išsakyti teiginiai, esą JAV kosmoso agentūra NASA netrukus paskelbs aptikusi nežemišką gyvybę. NASA atstovai tokius pareiškimus neigia.

NASA vis dar nėra aptikusi užtikrintų nežemiškos gyvybės ženklų. <br>123rf nuotr.
NASA vis dar nėra aptikusi užtikrintų nežemiškos gyvybės ženklų. <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2017, 8:57 AM, atnaujinta Jun 27, 2017, 9:44 AM

Praėjusią savaitę „YouTube“ kanale, kuris siejamas su „Anonymous“ grupuote, paviešintame vaizdo įraše skaitomi straipsniai iš sąmokslo teorijas kurstančio tinklalapio Ancient-Code.com. Šis vaizdo įrašas jau buvo peržiūrėtas daugiau nei 1,5 mln. kartų. 

Straipsniuose, kuriuos įgarsino „Anonymous“ atstovai, nurodoma, kad NASA aptiko ateivius. Tai esą jau netrukus bus oficialiai patvirtinta. 

Minėtuose straipsniuose cituojamas NASA atstovas Thomas Zurbuchenas, kuris balandžio mėnesį JAV politikams pateikė naujausią informaciją apie atliekamus tyrimus. Tuomet jis sakė: „Mūsų civilizacija yra ant nežemiškos gyvybės kosmose atradimo slenksčio.“

„Anonymous“ vaizdo įraše šis pareiškimas bei keli pastarojo meto NASA atradimai pateikiami kaip įrodymai, kad „danguje virš mūsų kažkas vyksta“.

Tiesa, T.Zurbuchenas savo kalboje minėjo žmonijos pažangą šioje srityje, o ne kokius nors specifinius naujus įrodymus. 

Vienas iš šių pavyzdžių – anksčiau šįmet aptikta TRAPPIST-1 sistema, panaši į mūsiškę saulės sistemą. 

„TRAPPIST-1 sistema yra vos už 39 šviesmečių nuo mūsų, o jos atradimas rodo, kad mūsų kosmoso kampelyje apstu medžiagos planetų gamybai ir į Žemę panašios planetos gali būti kur kas arčiau mūsų, nei galėjome pamanyti, – tuomet teigė T.Zurbuchenas. – Tolimesni šios planetų sistemos tyrimai gali atskleisti gyvybei tinkamas sąlygas.“

NASA atstovas pabrėžė, kad agentūra vis dar nėra aptikusi užtikrintų nežemiškos gyvybės ženklų. 

Reaguodamas į „Anonymous“ išplatintą vaizdo įrašą, T.Zurbuchenas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad NASA artimiausiu metu nėra suplanavusi pranešimų, susijusių su nežemiška gyvybe. 

Tiesa, svarbių atradimų tiek mūsų saulės sistemoje, tiek už jos ribų netrūksta. Antai balandžio mėnesį mokslininkai paskelbė, kad „Cassini“ zondas Saturno palydovo Encelado polediniame vandenyje aptiko gyvybei itin svarbų ingredientą – molekulinį vandenilį. Marsą tyrinėjančių zondų duomenys rodo, kad anksčiau ši planeta buvo tinkama gyvybei. Tuo metu už saulės sistemos ribų aptiktų planetų skaičius jau perkopė 4 tūkstančius. 

Parengta pagal Dailymail.co.uk inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.