Lietuva priartėjo prie narystės Europos kosmoso agentūroje

Europos kosmoso agentūros (EKA) taryba ketvirtadienį galutinai pritarė, kad Lietuva taptų asocijuota EKA nare, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

 Europos kosmoso agentūros (EKA) taryba ketvirtadienį galutinai pritarė, kad Lietuva taptų asocijuota EKA nare, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.<br> EKA nuotr.
 Europos kosmoso agentūros (EKA) taryba ketvirtadienį galutinai pritarė, kad Lietuva taptų asocijuota EKA nare, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.<br> EKA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-18 11:15

„Įsitraukimas į kosmoso srities technologijų plėtrą ne tik gerina tarptautinį šalies įvaizdį, bet ir duoda tiesioginės, apčiuopiamos naudos ekonomikai“, – pranešime sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Skaičiuojama, kad agentūros programų dalyvių tiesiogiai investuotas 1 euras sukuria ne mažiau kaip 3,5 euro vertės, o 3 mln. eurų Lietuvos narystės mokestis kasmet atneš 8,4 mln. eurų grąžą.

Lietuvos ir EKA asocijuotos narystės susitarimas dar turės būti ratifikuotas Seime. Iki tol Lietuva išlaikys bendradarbiaujančios valstybės statusą.

Pagal EKA programą, skirtą valstybėms pasirengti tapti EKA narėmis, 2015-2020 metais Lietuvos dalyviai įgyvendino 34 kosmoso mokslinių tyrimų ir inovacijų projektus, jiems EKA skyrė 5,5 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.