G. Nausėda: nors ir yra skeptikų, Lietuva yra pasiruošusi įnešti savo indėlį į kosmoso tyrimus

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad nors Lietuvoje ir yra skeptikų bei žmonių, negebančių valstybės vardo susieti su žodžiu „kosmosas“, Lietuvos įmonės, įsitikinęs prezidentas, turi ką pasiūlyti šioje srityje.

 Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad nors Lietuvoje ir yra skeptikų bei žmonių, negebančių valstybės vardo susieti su žodžiu „kosmosas“, Lietuvos įmonės, įsitikinęs prezidentas, turi ką pasiūlyti šioje srityje.<br> G. Bitvisnko nuotr. / 123rf iliustr. / lrytas.lt mont.
 Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad nors Lietuvoje ir yra skeptikų bei žmonių, negebančių valstybės vardo susieti su žodžiu „kosmosas“, Lietuvos įmonės, įsitikinęs prezidentas, turi ką pasiūlyti šioje srityje.<br> G. Bitvisnko nuotr. / 123rf iliustr. / lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 11:15 AM

„Žinau, kad Lietuvoje yra kai kurių skeptikų, kurie šypsosi išgirdę žodį kosmosas ir niekaip nesugeba susieti šio žodžio su Lietuva. Manau, kad tai yra klaidinga pozicija, ir mes jau turime įmonių, kurios geba dirbti šioje srityje“, – po pirmadienį vykusio susitikimo su Europos Komisijos nariu Thierry Bretonu žurnalistams sakė prezidentas.

„Prisiminkime, kokias puikias tradicijas turime lazerių sektoriuje, nanosatelitų srityje taip pat galime pasiūlyti tai, kas gali būti naudinga plėtojant kosmoso projektus“, – akcentavo jis spaudos konferencijoje, aptardamas susitikimą su Th.Bretonu.

„Lietuva yra pasirengusi įnešti savo indėlį į kosmoso tyrimus, pasinaudodama savo technologiniais pranašumais. Man buvo malonu išgirsti, kad gerbiamas komisaras Bretonas yra apie tai informuotas ir puikiai žino apie mūsų stipriąsias puses“, – teigė jis.

Šiuo žodžius savo ruožtu patvirtino ir Europos Komisijos narys.

„Mes žinome, kokių įmonių yra Lietuvoje, kaip kokybiškai jos dirba, kiek kokybiškai yra dirbančių startuolių. Mes tikrai stiprinsime šią programą“, – žurnalistams sakė Th. Bretonas. Seimas gegužės 20 d. apsisprendė ratifikuoti Lietuvos ir Europos kosmoso agentūros (EKA) susitarimą dėl asocijuotos narystės. Asocijuotos narės EKA statusas leidžia dalyvauti įvairiose EKA programose, kurias valstybė narė pasirenka savo nuožiūra, įvertinusi šalies kosmoso sektoriaus stiprybes..

2010 metais Lietuva pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su EKA, o 2015 metais prisijungė prie EKA Europos bendradarbiaujančių valstybių plano (PECS).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.