Teigiama, kad kinų mokslininkai svarsto apie išpuolį prieš „SpaceX“ palydovus

Laikraštis „South China Morning Post“ praneša, jog Kinijos tyrėjai, o tarp jų ir keli su šalies gynybos pramone susiję mokslininkai, ieško būdų, kaip išjungti ar net sunaikinti „SpaceX“ palydovus „Starlink“, jei jie kada nors keltų grėsmę nacionaliniam saugumui. Tai rodo, kad Kinijos karinė bendruomenė vis dažniau į „SpaceX“ orbitinę infrastruktūrą žvelgia kaip į potencialų priešininką.

 Kinijos tyrėjai ieško būdų, kaip išjungti ar net sunaikinti „SpaceX“ palydovus „Starlink“<br> 123rf iliustr.
 Kinijos tyrėjai ieško būdų, kaip išjungti ar net sunaikinti „SpaceX“ palydovus „Starlink“<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-02 14:24, atnaujinta 2022-06-02 14:39

Pasak laikraščio, naujame moksliniame straipsnyje, paskelbtame Kinijos recenzuojamame žurnale „Modern Defense Technology“, pateikiamos mokslininkų rekomendacijos.

„Turėtų būti taikomas minkštųjų ir kietųjų naikinimo metodų derinys, kad kai kurie „Starlink“ palydovai prarastų savo funkcijas ir būtų sunaikinta jų operacinė sistema“, – rašoma dokumente.

Išmušti iš vėžių

Laikraščio duomenimis, nors „Tesla“ šioje šalyje susilaukia daug dėmesio, Elono Musko kosminė įmonė Kinijoje pasirodė esanti ne tokia populiari. Pernai du jos palydovai pavojingai priartėjo prie visiškai naujos Kinijos kosminės stoties.

Be to, „SpaceX“ palaiko glaudžius ryšius su Pentagonu ir JAV kariuomenės užsakymu orbitoje vykdė keletą visiškai slaptų misijų.

Kinijos tyrėjų teigimu, „Starlink“ joniniai varikliai pakankamai galingi, tad galėtų pereiti į puolimą ir išstumti Kinijos objektus iš orbitos.

Todėl jų teigimu, Kinijai reikia sukurti technologijas, galinčias perimti kiekvieno iš šių palydovų signalus.

Savo ruožtu E.Muskas, regis, supranta, kad jo palydovai gali būti atakuojami kariniais tikslais.

„Tikiuosi, kad to imtis neprireiks, bet manau, kad galime palydovus leisti greičiau, nei jie gali paleisti priešpalydovines raketas“, – anksčiau šiais metais sakė jis interviu apie Rusiją metu.

Priešpalydovinės raketos

Ši mintis tikrai nepraslydo pro Kinijos tyrėjų akis.

„Starlink“ žvaigždynas yra decentralizuota sistema, – rašoma dokumente. – Reikėtų atakuoti ne atskirus palydovus, o visą sistema. Kad tai pavyktų, reikia imtis tam tikrų nebrangių ir efektyvių priemonių“.

Šalyje jau kuriamos kelios skirtingos kovos su palydovais technologijos – lazeriai ir ryšio slopintuvai. Tačiau neaišku, kiek šie planai liudija, kad Kinija rimtai ruošiasi stiprinti savo ginkluotę.

Tačiau šis tyrimas rodo, kad kurdami pasaulinį plačiajuostį tinklą, „SpaceX“ susikuria priešų įvairiose pasaulio valstybėse.

Parengta pagal „Futurism“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.