Europos kosmoso agentūra paskelbė naujuosius Europos astronautus

Europos kosmoso agentūra (EKA) iš daugiau nei 22 500 kandidatų iš visų valstybių narių atrinko 17 naujų kandidatų į astronautus. Šioje naujoje 2022 m. EKA astronautų klasėje yra penki astronautai, 11 astronautų rezervo narių ir vienas neįgalusis astronautas.

 Europos kosmoso agentūros (EKA) generalinis direktorius Josefas Aschbacheris pozuoja su naujos EKA astronautais Paryžiuje, 2022 m. lapkričio 23 d. <br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Europos kosmoso agentūros (EKA) generalinis direktorius Josefas Aschbacheris pozuoja su naujos EKA astronautais Paryžiuje, 2022 m. lapkričio 23 d. <br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Naujieji EKA astronautai.<br> EKA informacija.
 Naujieji EKA astronautai.<br> EKA informacija.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 24, 2022, 11:42 AM, atnaujinta Nov 24, 2022, 12:16 PM

EKA generalinis direktorius Josefas Aschbacheris 2022 m. EKA astronautų klasės narius – pirmuosius naujus narius per 13 metų – trečiadienį pristatė Paryžiuje esančiuose „Grand Palais Éphémère“ rūmuose – netrukus po to, kai baigėsi EKA ministrų lygio Tarybos posėdis.

EKA kandidatai į astronautus yra:

Pasak EKA Žmonių ir robotų tyrimų direktoriaus Davido Parkerio, dabar yra „nepaprastas metas žmonių skrydžiams į kosmosą ir Europai“.

Naujieji EKA kandidatai į astronautus pradės tarnybą Europos astronautų centre Kelne, Vokietijoje. Jie bus rengiami pagal aukščiausio lygio standartus, kuriuos nurodė Tarptautinės kosminės stoties partneriai.

Baigę 12 mėnesių trukmės bazinius mokymus, naujieji astronautai bus pasirengę pradėti kitą darbo kosminėje stotyje mokymų etapą, o paskyrus juos į misiją, jų apmokymai bus pritaikyti konkrečioms misijos užduotims.

Tai taip pat yra pirmas kartas, kai EKA sudarė astronautų rezervą. Šį rezervinį sąrašą sudaro kandidatai į astronautus, kurie sėkmingai sudalyvavo visame atrankos procese, tačiau šiuo metu negali būti įdarbinti. Į rezervą įtraukti astronautai lieka dirbti pas savo dabartinius darbdavius ir gaus konsultavimo sutartį bei pagrindinę paramą. Jei bus nustatyta galimybė skristi, jie pradės bazinį mokymą.

EKA taip pat atrinko vieną kandidatą į astronautus, turintį fizinę negalią. Jis dalyvaus Parastronauto galimybių projekte, kurio tikslas – parengti fizinę negalią turinčių astronautų įtraukimo į žmogaus skrydžių į kosmosą sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.