NASA teigia, kad visame pasaulyje skraido nepaaiškinami NSO

NASA surengė pirmąjį viešą posėdį, skirtą NSO (neatpažintų skraidančių objektų) tyrimams, ir atskleidė įdomios informacijos apie surinktus pranešimus. Tarp šimtų gautų pranešimų apie pastebėtus objektus daugelyje jų buvo informacijos apie nepaaiškinamus metalinius apskritus objektus, skraidančius dideliame aukštyje. Tokie objektai pastebėti visame pasaulyje.

NASA surengė pirmąjį viešą posėdį, skirtą NSO (neatpažintų skraidančių objektų) tyrimams, ir atskleidė įdomios informacijos apie surinktus pranešimus.<br>123rf iliustr.
NASA surengė pirmąjį viešą posėdį, skirtą NSO (neatpažintų skraidančių objektų) tyrimams, ir atskleidė įdomios informacijos apie surinktus pranešimus.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2023, 8:15 PM, atnaujinta Jun 5, 2023, 8:04 AM

Praėjusiais metais pradėjusios veikti ekspertų grupės tikslas – tirti NSO, taikant duomenimis pagrįstus mokslinius metodus. Šią savaitę vykstantis viešas posėdis rengiamas prieš galutinę ataskaitą, kurią tikimasi paskelbti šią vasarą.

Ekspertų grupė teigė, kad per pastaruosius 27 metus buvo surinkta duomenų apie 800 tokių objektų. Visi šie stebėjimai buvo atlikti Žemės oro erdvėje. Daugeliu atveju tai buvo komerciniai lėktuvai, civiliniai ir kariniai bepiločiai orlaiviai arba meteorologinių ir mokslinių tyrimų balionai.

Tačiau nuo 2 iki 5 proc. šių objektų, kaip teigiama, „pasižymėjo požymiais, kurie galėtų būti anomalūs“ ir nėra lengvai suprantami. Maždaug pusė šių pranešimų susiję su neįprastais, dideliame aukštyje pastebėtais apskritimo formos objektais, kurie atrodo metaliniai.

„Tai tipiškas pavyzdys, kurį matome dažniausiai. Juos matome visame pasaulyje ir pastebime, kaip jie atlieka labai įdomius manevrus“, – sakė JAV Gynybos departamento Visuotinio anomalijų tyrimo biuro (AARO) direktorius Seanas Kirkpatrickas.

Viena iš pagrindinių posėdžio išvadų buvo ta, kad moksliniam NSO tyrimui reikia daugiau aukštos kokybės duomenų, kad būtų galima tinkamai ištirti pastebėtus neįprastus objektus.

„Neturėdami pakankamai duomenų, negalėsime padaryti pagrįstų išvadų“, – pridūrė S.Kirkpatrickas.

Parengta pagal „IFLScience“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.