Iš kauniečių suneštų raktų kūrėja aikštėje lipdys skambantį medį

Kauno Rotušės aikštėje veikia „Raktininko namelis“. Kauniečiai į jį neša nereikalingus raktus. Socialinės akcijos „Raktas Kaunui“ sumanytoja menininkė Jolanta Šmidtienė iš jų ketina sukurti simbolinį medį, kuris papuoš aikštę gegužės pabaigoje vykstant viduramžiams skirtai „Hanzos“ šventei.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 29, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:40 AM

Raktas – simbolinis atributas. Jis atrakina ne tik namus, bet ir miesto vartus ar žmonių širdis. Todėl artėjant kauniečių pamėgtai „Hanzos“ šventei tekstilininkė J.Šmidtienė pakvietė kauniečius į Rotušės aikštėje įkurtą „Raktininko namelį“ nešti nereikalingus raktus.

Iš jų menininkė sukurs simbolinį medį, kuris papuoš Rotušės aikštę. Siūbuojami vėjo jie skambės ir kurs įdomią atmosferą.

„Skulptūra bus tarsi žinutė, kad miestas atviras visiems“, - įsitikinusi menininkė.

Vos paskelbus socialinę akciją, kauniečiai noriai pradėjo nešti raktus. Tai ir seni, surūdiję raktai nuo patalpų durų, ir nereikalingi automobilių, baldų raktai.

„Raktininko namelyje“ kasdien pasikeisdami budi du savanoriai studentai Lukas Šmidtas ir Modesta Sakalauskaitė.

Mergina pasakojo, kad žmonės džiaugiasi gražia idėja.

„Vieni sako, kad tiki prietarais, jog raktų išmesti negalima, todėl juos kaupdavo. Paskelbus akciją, nusprendė, kad padovanoti juos bus gera išeitis. Kiti tiesiog yra patenkinti, kad gali prasmingai atsikratyti nereikalingais daiktais“, - pasakojo M.Sakalauskaitė.

Kauniečiai atneša ir po vieną, ir krūvas raktų.

Vieną keistos formos raktą padovanojo pagyvenęs kaunietis. Vėliau aikštėje apsilankę jaunesni žmonės pastebėjo šį raktą ir gyrėsi, kad tai jų tėvo dovana, mat daiktą atpažino iš ant jo išrėžtų skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.