Kauno aikštėje – jaunųjų kalinių nuotraukos

Kaune, Nepriklausomybės aikštėje ant buvusio kelių policijos pastato sienos eksponuojami dideli jaunų vaikinų portretai. Praeiviai pamatę neįprastą fotografijų parodą sustoja ir vieni kitų klausinėja, kas šie žmonės. Tai – Kauno nepilnamečių kolonijos – tardymo izoliatoriaus vaikinai, sutikę dalyvauti menininkų sumanytame projekte.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2014-04-10 15:15, atnaujinta 2018-02-14 18:16

Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakulteto atstovai ir tarptautinio projekto „Made Corrections“ kūrybinė grupė sumanė projektą „Kūryba, bendravimas, pokyčiai – ar tai įmanoma įkalintųjų tikrovėje?“.

Jo metu kaunietis fotografas Donatas Stankevičius lankėsi Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje – pataisos namuose. Iš 200 jaunuolių jo projekte sutiko dalyvauti 39 pilnamečiai jauni žmonės ir pozavo prieš fotokamerą.

Kita prie projekto prisidėjusi menininkė Vaida Katinaitytė pasakojo, kad su nusižengusiais jaunuoliais bandė užmegzti ryšį, rasti bendrą kalbą, neparodyti savo pranašumo.

Pastebėjome, kad lengviausiai bendrauja už sunkesnius nusikaltimus kalintys jaunuoliai, o menkesnius nusižengimus padarę vaikinai yra drovesni“, – sakė fotografijų autoriai.

Kurdami fotografijas, menininkai siekė paraginti visuomenę susimąstyti, ar kalėjęs žmogus visam laikui įgauna nusikaltėlio statusą, kokios yra nuteistųjų reabilitacijos galimybės.

„Norime atkreipti dėmesį į pažeidžiamus asmenis, kurie meno dėka gali keisit į gerąją pusę“, – sakė D.Stankevičius ir V.Katinaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.