Kauniečiai senus raktus pavertė meno kūriniais

Kiekvienam kūriniui pagaminti reikėjo daugiau nei tūkstančio raktų.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 16, 2014, 6:34 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:43 PM

Rotušės aikštėje stovinti konstrukcija, ant kurios žiemą yra statoma Kalėdų eglė, prieš pat renginį „Kauno Hanza dienos 2014“, pasipuošė gėlėmis ir iš raktų pagamintais Hanza miestų simboliais: raktu, pasaga, skydu, kalaviju, lanku su strėle, kauke ir arfa.

Kiekvienam kūriniui pagaminti reikėjo daugiau nei tūkstančio raktų.

„Pernai Rotušės aikštę puošė dviračių medis. Šįmet nutarėme įgyvendinti naują idėją ir pagražinti iš raktų sukurtomis grožybėmis. Džiaugiuosi, kad kauniečiai mums padovanojo tūkstančius kūriniams reikalingų raktų“, – teigė kūrinio autorė menininkė Jolanta Šmidtienė.

Raktus kauniečiai beveik tris mėnesius nešė į Rotušės aikštėje esantį raktininko namelį.

Iš jų, pagal J.Šmidtienės paruoštus brėžinius, Hanzos miestų simbolius sumontavo kaunietis tautodailininkas Marius Balčiūnas. Juos nudažė ir nulakavo kauniečių menininkų komanda.

Raktų medis Kauną puoš iki vėlyvo rudens.

Kauniečiai ir miesto svečiai ir toliau raginami dovanoti senus, nenaudojamus raktus, kuriuos galima palikti raktininko namelyje esančioje skrynioje.

Dar kelis šimtus raktų J.Šmidtienė su kitais menininkais panaudojo raktų fontanui M.Valančiaus gatvėje esančiame skvere sukurti. Aplink išskirtinį fontaną, kuris papuoštas gėlėmis, šviesomis, menininkų darbais ir stilizuotais dviračiais, susibūrę menininkai ir visi kauniečiai turės galimybę bendrauti, gurkšnoti kavą arba arbatą.

„Rudenį bus galima visus raktus išlydyti ir sukurti vieną bendrą skulptūrą, prie kurios bus prisidėję daugelis miestiečių“, – teigė J.Šmidtienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.