„ArtVilnius‘15“ bus galima kurti kartu su menininkais

Interaktyvi edukacinė programa „Tarp kūrėjų“ keturias mugės ArtVilnius'15 dienas kvies vaikus, jaunimą bei suaugusiuosius atskleisti savo kūrybines galias ir stebėti, kaip darbai gimsta žinomų kūrėjų rankose.

Edukacinės programos – labai svarbi jau šeštą kartą vyksiančios mugės dalis.<br>ArtVilnius archyvo nuotr.
Edukacinės programos – labai svarbi jau šeštą kartą vyksiančios mugės dalis.<br>ArtVilnius archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2015, 6:09 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 11:48 AM

Birželio 25–28 dienomis vyksianti tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius‘15“ tradiciškai visus kviečia pasižiūrėti rinktinio meno bei dalyvauti gausybėje papildomų renginių.

Edukacinės programos – labai svarbi jau šeštą kartą vyksiančios mugės dalis. „Norime, jog „ArtVilnius‘15“ lankytojai būtų ne vien pasyvūs meno stebėtojai. Patys kurdami, piešdami bei stebėdami, kaip kuria kiti, žmonės daug geriau įsivaizduoja, kaip atsiranda meno kūriniai. O namo parsineša ne tik įspūdžius, bet ir savo rankų darbus. Edukacine programa taip pat siekiame įtraukti į meno procesus įvairaus amžiaus lankytojus, todėl kviečiame kurti ne tik vaikus, bet ir paauglius bei suaugusiuosius. Kiekvienas plačioje edukacinėje programoje „Tarp kūrėjų“ ras sau tinkamą užsiėmimą“, – sakė mugės vadovė Diana Stomienė.

Šiais metais edukacinę programą „Tarp kūrėjų“ rengia Vilniaus Dailės Akademija, Justino Vienožinskio ir Jūratės Stauskaitės meno mokyklos bei tekstilės dizaino ir meno studija „Indigo“.

Vilniaus Dailės akademija pakvies net į tris dirbtuves. Jaunosios kartos menininkė Eglė Ruibytė kūrybinių grafikos dirbtuvių „Įspausk istoriją“ metu pakvies pasižvalgyti po meno istoriją. Susipažinti su iškiliosios spaudos technika, kuri, turėdama ir įdomią istoriją, šiandien kalba ir apie šiuolaikinio meno aktualijas. Katos Jancevič vadovaujamų kūrybinių tekstilės dirbtuvių „Faceprint“ metu galėsite susikurti savo atvaizdą ant tekstilių medžiagų (skiautelių, marškinėlių). Vietoje bus spausdinamos fotografijos ir perkeliamos ant kitų paviršių su grafikos presu. Mildos Dainovskytės maišelių dekoravimo dirbtuvėse grafikos technikomis bus galima susikurti individualų „ArtVilnius‘15“ maišelį. Dalyvių laukia pažintis su monotipijos technika ir tipografinėmis raidėmis.

Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykla kvies į animacijos bei dizaino dirbtuves. Dviejų valandų animacijos užsiėmimus ves režisierė Sandra Vydmontė. Animatorė „ArtVilnius‘15“ lankytojus išmokys pasigaminti kino pradininką – phenakistoskopą. Tai 1982 metais Belgijos fiziko Džozefo Plato išrastas žaisliukas, kurį sudaro piešinėlių diskas su prakirptais tarpeliais. Kai phenakistoskopas sukamas priešais veidrodį, nejudantys piešinėliai atgyja. Phenakistoskopo veikimo principu remiasi ir kino projektorius.

Dizainerė Rūta Kukevičienė mugėje mokys pasigaminti „Dryžuotą šešėlį“ – šviesos gaubtą, kurį kiekvienas lankytojas galės pasikabinti savo namuose, darbo vietoje ar padovanoti draugams. Šviesos gaubtas bus gaminamas iš sujungtų juostelių, kurios  formuos subtilius  šešėlius, krintančius aplink ir savaip ją pakeičiančius. Kitos R.Kukevičienės dirbtuvės vadinsis „Sienos kišenėlė“. Jų metu bus galima pasigaminti lentynėlę su veidrodžiu, ją dekoruoti.

Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokykla (vadovė Jūratė Stauskaitė) kviečia visus „Art Vilnius‘15“ lankytojus pasinerti į fantazijų pasaulį kartu su fotografe Malvina Jelinskaite. Edukacijos užsiėmimų „Improvizuok tarp kūrėjų“, „Iš fotografijų dėžės“ bei „Postmodrnizmas ir fotografija“ metu galima bus tapyti, piešti,  improvizuoti ir kurti koliažus iš ofsetinės spaudos fotografinių atspaudų.

Tekstilininkė Sigita Emilė Bausienė pasiūlys susivelti iš vilnos meninį veltinį, o dizainerė Indrė Gėlė Brogienė dirbtuvėse „Spalva, tekstūra, faktūra“ supažindins su monotipijos technika. Keramikė Ingrida Miler edukacinėse dirbtuvėse „Skonis ir kvapas“ bei „Skulptūrų takas – pabandyk ir tu“ padės norintiems lipdyti iš molio. Galima bus kurti mažas skulptūrėles arba ekologišką puodelį.

Tekstilės dizaino ir meno studija „Indigo“ (tekstilininkės Elzė Sakalinskaitė ir Milita Balčaitytė) pakvies į edukacines dirbtuves „Meniškam žmogui meniškas ir maišelis“. Menininkės pristatys vieną iš tekstilės dekoravimo būdų – šilkografiją. Visi dirbtuvių dalyviai  bus  ne tik supažindinti su šia technika ir jos galimybėmis, bet galės patys dekoruoti medvilninį maišelį.

Edukacinės programos „Tarp kūrėjų“ vadovai kviečia meno mugės lankytojus išsirinkti sau tinkamiausias ir įdomiausias kūrybines dirbtuves, o kartu su savimi atsinešti gerą nuotaiką bei kūrybiškumą. Visos dirbtuvės bus nemokamos, o joms reikalingomis medžiagomis pasirūpins organizatoriai.   Daugiau informacijos rasite mugės puslapyje www.artvilnius.com bei Facebook.com/artvilnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.