Čekijos fotografijos parodoje – Vidurio Europos aktualijos

Antradienį „Prospekto“ fotografijos galerijoje atidaroma Čekijos šiuolaikinės fotografijos

FAMU. Junsheng Zhou darbo fragmentas<br>Organizatorių nuotr.
FAMU. Junsheng Zhou darbo fragmentas<br>Organizatorių nuotr.
FAMU. Richardo Janečeko darbas.<br>Organizatorių nuotr.
FAMU. Richardo Janečeko darbas.<br>Organizatorių nuotr.
FAMU. Junsheng Zhou darbas.<br>Organizatorių nuotr.
FAMU. Junsheng Zhou darbas.<br>Organizatorių nuotr.
FAMU. Jano Maštera darbas.<br>Organizatorių nuotr.
FAMU. Jano Maštera darbas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 23, 2015, 6:08 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 4:46 PM

Čekijos fotografija Lietuvoje neblogai žinoma ir pripažįstama. Vyresnės kartos autoriai glaudžiai bendradarbiavo ir keitėsi parodomis, idėjomis, patirtimi, o bene žymiausias čekiškos fotografijos mokyklos atstovas Vladimiras Birgusas sovietmečiu buvo tapęs vienu pagrindinių lietuviškos fotografijos ambasadorių užsienyje.

Tačiau pastarąjį dešimtmetį apie šios šalies fotografiją dažniausiai girdime iš prisiminimų, o ji toliau evoliucionuoja ir įgauna naujų raiškos formų, imasi sudėtingesnės problematikos. Tad „Prospekto“ galerijoje pristatoma paroda „Fotografijos medžiaga“ iš Prahos mokyklos „FAMU“ yra puiki proga susipažinti su tuo, kas aktualu šiandien Vidurio Europoje.

Septyniolika autorių, pristatančių savo darbus Vilniuje, teigia, jog šiandieniame pasaulyje, kuriame esame nuolatos apsupti greitai kintančių, efemeriškų formų atvaizdų, reikalingi projektai, griaunantys meno sričių uždarumą ir suteikiantys naujų idėjų fotografinei meninei raiškai, suartinantys įvairių specializacijų kūrėjus ir atveriantys galimybę pamatyti fotografijos ir kitų menų samplaiką, naujos kartos požiūrį į tarpdiscipliniškumą bei fotografijos vietą tarp kitų meno šakų.

„FAMU“ yra penkta pagal senumą kino mokykla pasaulyje. Ją baigė daug įtakingų kino režisierių ir scenaristų. Daugelis jų žinomi tarptautiniu mastu – yra „Oskarų“ ir įvairių kitų kino festivalių prizų laimėtojai. Fotografijos katedra joje buvo įkurta 1975 m. Tai – taip pat viena seniausių tokio tipo katedrų Europoje. Jos specializacija – klasikinės fotografijos ir šiuolaikinių tarpdisciplininių menų jungimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.