Kelią į Berlyną P. Lincevičiui atvėrė meno mugė „ArtVilnius“

Trečiadienį žinomoje Berlyno

Kelią į Berlyną P. Lincevičiui atvėrė meno mugė „ArtVilnius“<br>Archyvo nuotr.
Kelią į Berlyną P. Lincevičiui atvėrė meno mugė „ArtVilnius“<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2015, 2:27 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 4:54 PM

Kai šios galerijos direktorius vyko į „ArtVilnius'15“ mugę, dar nežinojo, ką iš lietuvių menininkų norėtų pakviesti dalyvauti savo rengiamuose tarptautiniuose projektuose ir kiek jų pakvies rengti parodas „Werkstattgalerie“ erdvėje. Tačiau dėl P.Lincevičiaus darbų abejonių nekilo, ir neseniai Vilniaus dailės akademiją baigęs menininkas dar mugės metu gavo pasiūlymą šiais metais surengti personalinę parodą Europos šiuolaikinio meno sostine vadinamame Berlyne.

P.Lincevičiaus projektas „Namukas laikui“ pagrįstas idėja, kad žmogaus mintys yra kuriamoji jo identiteto „medžiaga“. Menininkas, kuris yra kilęs iš mažo Lietuvos miestelio Šilavoto, savo aplinką interpretuoja kaip pagrindinį kūrybos atspirties tašką.

Remdamasis šio regiono istorija, kultūrine atmintimi, protėvių gyvenimą tame regione menančiais artefaktais, jis konstruoja asmeninę (egzistencijos) struktūrą, pasitelkdamas „atminties rūmų“ metodą. Tapybai kaip medijai jis leidžia „sujungti“ išgyventą ir nepatirtą laiką, tokiu būdu praplečiant laikmečio, vietos ir istorijų interpretacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.