Egzotiškoje parodoje – tolimosios Japonijos vaikų svajonės

Šiais metais minima diplomatinių santykių tarp Lietuvos ir Japonijos 25 metų sukaktis. Draugiškus santykius pradėjo megzti ir Birštono savivaldybė su Okinavos prefektūros Kunigami vietove Japonijoje. Šia proga Birštono gimnazijoje nuo balandžio 1-osios bus eksponuojami Kunigami moksleivių darbai.

Japonijos vaikų darbai.<br>Organizatorių nuotr.
Japonijos vaikų darbai.<br>Organizatorių nuotr.
Diplomatinių santykių tarp Japonijos ir Lietuvos 25 metų sukakties logotipas.
Diplomatinių santykių tarp Japonijos ir Lietuvos 25 metų sukakties logotipas.
Parodos plakatas.
Parodos plakatas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 31, 2016, 2:05 PM, atnaujinta May 31, 2017, 12:11 AM

Okinava – tai piečiausia Japonijos prefektūra, kurioje gyvena šilti, svetingi žmonės. Parodai savo darbus iš Japonijos – daugiau kaip 100 egzotiškų kūrinių – atsiuntė aštuonių skirtingų Kunigami krašto mokyklų mokiniai.

Tai tradicine japonų kaligrafijos bei graviūros technika sukurti darbai, akvarelės. Japonijoje visose pradinėse mokyklose dailės pamokų metu yra mokoma graviūros. 1-3 klasėje mokiniai, mokosi popieriaus graviūros, naudodami žirkles, o 4-6 klasėje užsiima medžio raižinio graviūra, naudodami raižiniams skirtus peiliukus. Po raižybos jie tepa dažus ir kuria atspaudus ant balto arba spalvoto popieriaus.

Paroda leis pasinerti į Japonijos vaikų svajones, atrasti ne tik dviejų kultūrų skirtumų, bet ir panašumų . Ekspoziciją galima apžiūrėti iki balandžio 22 dienos. Įėjimas nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.