Aludarystės tradicijas Panevėžyje simbolizuos piešinys

Ketvirtadienį Panevėžyje oficialiai pristatytas vienas didžiausių visoje Lietuvoje vykdomų gatvės meno projektų – „Kalnapilio“ alaus daryklos pastato sieną papuoš šimtametes alaus gamybos tradicijas atspindintis paveikslas. Anot dirbančios su šiuo projektu menininkų komandos, apie 250 kvadratinių metrų plotą užimsiantis piešinys bus išskirtinai detalus ir turės didelę meninę vertę.

Piešinys papuoš „Kalnapilio“ alaus daryklos pastato sieną.
Piešinys papuoš „Kalnapilio“ alaus daryklos pastato sieną.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-02 16:46, atnaujinta 2017-05-23 06:54

„Tai bus tikrai didelės apimties darbas, kurio pirminiame etape daugiau nei mėnesį ieškojome ir gryninome pačią idėją, jos įgyvendinimą. Vėliau rinkome spalvas, lazeriais perkėlėme linijines piešinio proporcijas ant sienos. Dabar laukia galutinis ir bene daugiausia jėgų pareikalausiantis etapas – su kiekvienu piešinyje atvaizduojamu objektu keturių žmonių komanda dirbs atskirai, kad kuo detaliau perteiktų kiekvieną piešinio detalę“, – teigė daugelį žinomų gatvės meno kūrinių tiek Lietuvoje, tiek užsienyje įgyvendinusios „Gyvos grafikos“ komandos dizaineris Žygimantas Amelynas.

Idėjos iniciatorės – alaus gamyklos „Kalnapilis“ gamybos direktorius Antanas Laučys sako, kad pirmiausia buvo siekiama, jog projektas taptų vienu iš Panevėžio miesto traukos objektų ir simbolizuotų šimtametes aludarystės tradicijas.

„Nuolat dalyvaujame įvairiuose miesto renginiuose, remiame iniciatyvas, esame ne tik verslas, bet ir tikra vietos bendruomenės dalis, todėl norime, kad mus suptų įdomesnė, gražesnė aplinka. Sakoma, kad pradėti keisti pasaulį reikia nuo savęs – tuo vadovaujantis mes ir pradėjome šį projektą, kuris netradiciškai, moderniai ir meniškai papuoš vieną iš mūsų pastatų sienų, kurią miesto gyventojai ar svečiai galės matyti net nebūdami arti sienos“, – teigė A.Laučys.

Piešinio autoriai „Gyva grafika“ menininkai sako, kad tokie projektai vis dažniau atranda savo vietą šiuolaikinių miestų erdvėse.

„Industrinės miestų vietos visoje Europoje dažnai išsiskiria architektūriškai, vis dar stokojama kūrybiškesnio požiūrio į tai, kaip tiesioginei veiklai skirti pastatai atrodo bendrame miesto kontekste. Šiuo atveju galima drąsiai sakyti, kad „Kalnapilio“ darykla ne tik paneigs tokį įsitikinimą, bet ir duos tam tikrą pradžią tolimesniam kūrybingo miesto įvaizdžio formavimui“, – tvirtino Ž.Amelynas.

Planuojama, kad piešinys bus baigtas liepos pirmoje pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.