Kauniečiai šypsosi regėdami karalienės apatinius

Vilnietis menininkas Algis Kriščiūnas įsitikinęs, kad kauniečiai turi puikų humoro jausmą ir yra drąsesni už vilniečius. Taip kūrėjas nusprendė todėl, kad Kaune ant mikroautobusų atsidūrę jo provokuojantys kūriniai sukėlė tik palankias gyventojų reakcijas.

Kauniečiai žavisi miesto gatvėse pamatę spalvingus, išradingais piešiniais išmargintus mikroautobusus.
Kauniečiai žavisi miesto gatvėse pamatę spalvingus, išradingais piešiniais išmargintus mikroautobusus.
Kauniečiai žavisi miesto gatvėse pamatę spalvingus, išradingais piešiniais išmargintus mikroautobusus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauniečiai žavisi miesto gatvėse pamatę spalvingus, išradingais piešiniais išmargintus mikroautobusus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Oct 30, 2016, 12:37 PM, atnaujinta May 9, 2017, 10:15 PM

Nuo pirmadienio kauniečiai tapo linksmesni. Gyventojai pamatė mieste kursuojančius mikroautobusus, išmargintus ryškiais ir subtiliu humoru dvelkiančiais meno kūriniais.

Idėja praskaidrinti gyventojų nuotaiką kilo įmonei „Kautra“, kuriai priklauso miesto maršrutiniai taksi.

Meno kūrinių autorius A.Kriščiūnas sakė, kad kauniečių iniciatyva jį maloniai nustebino. Menininko nuomone, Kaunas parodė, kad turi sveiką humoro jausmą ir supranta meno reikšmę. Iš gyventojų jis sulaukė tik teigiamų vertinimų.

Stebina spalvos ir turinys

Menininko A.Kriščiūno poparto stiliaus darbai ir užrašai „Galerija ant ratų“ puikuojasi ant 8 mikroautobusų.

Pirmiausia kūriniai akį patraukia ryškiomis spalvomis, o paskui šmaikščiu ir net provokuojančiu turiniu.

Piešiniuose vaizduojama Anglijos karalienė, demonstruojanti savo apatinius, motoroleriu lekiantis supermenas, kultinio kino filmo „Žvaigždžių karai“ herojus Dartas Veideris, kuriam pirmadienio rytą sunku keltis iš lovos, ir kiti šmaikštūs herojai bei situacijos.

Kauniečiai nurungė sostinę

Darbų autorius A.Kriščiūnas pasakojo, kad mintis pasirinkti jo darbus ir perkelti juos ant mikroautobusų kilo „Kautros“ atstovams.

„Mane šis pasiūlymas labai nustebino ir pradžiugino. Pavyzdžiui, vilniečiams tokių minčių nebuvo kilę.

Kaunas tapo pirmasis, kuris išdrįso viešai rodyti provokuojančius darbus ir laimėjo“, – sakė A.Kriščiūnas.

Menininkas pasakojo, kad pats penkerius metus mokėsi ir gyveno Kaune, šiame mieste gyvena daug puikių jo bičiulių. Todėl jis su malonumu prisidėjo prie „Galerijos ant ratų“ idėjos.

Kūrėjas sakė, kad, nors jo darbai ir gana provokuojami, jokių pasipiktinimų ar blogų vertinimų nesulaukė.

„Vieni žmonės mato tik ryškias spalvas ir džiaugiasi, kad jos praskaidrina niūrų rudenį. Tie, kurie gilinasi į turinį, matyt, turi puikų humoro jausmą ir darbų idėjas supranta“, – sakė A.Kriščiūnas.

Patys kūrėjai nesisiūlė

Įmonės „Kautra“ vadybininkas Mindaugas Sakalauskas sakė, kad iki šiol ant mikroautobusų būdavo demonstruojamos tik įvairios reklamos.

„Galerija ant ratų“ – pirmas nekomercinis projektas. Mums labai patiko A.Kriščiūno darbai, todėl ir paprašėme jo leidimo kūrinius pristatyti ant viešojo transporto priemonių. Šia akcija norime praskaidrinti kauniečių nuotaiką ir parodyti, kad viešasis transportas yra modernus“, – sakė M.Sakalauskas.

„Kautros“ atstovo teigimu, iki šiol Kauno ar kitų miestų menininkai patys nėra siūlę pristatyti savo darbus ant viešojo transporto.

Mikroautobusai, padabinti meno kūriniais, po Kauną važinės iki šių metų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.