„Meno niša“ po sėkmingo pasirodymo Paryžiuje kviečiama į Briuselio mugę

Prieš septynerius metus Paryžiuje startavusi tarptautinė šiuolaikinio meno mugė YIA šiemet įspūdingai išsiplėtė net į keturias šalis ir vyks Mastrichte (Olandija), Briuselyje (Belgija), Bazelyje (Šveicarija) bei Paryžiuje (Prancūzija). Į balandžio 19-23 d. Briuselyje vyksiančią YIA pakviesta ir sostinės galerija „Meno niša“.

Galerijos „Meno niša“ ekspozcijos fragmenas meno mugėje.
Galerijos „Meno niša“ ekspozcijos fragmenas meno mugėje.
J.Kyzikaitės piešinys.
J.Kyzikaitės piešinys.
R.Sakalauskas. Duokit medalį.
R.Sakalauskas. Duokit medalį.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-04-10 12:32, atnaujinta 2017-04-14 03:45

„Praėjusių metų spalį dalyvavome YIA mugėje Paryžiuje. Ten „Meno nišos“ stendas sulaukė didelio kolekcininkų susidomėjimo, tad mugės vadovas pakvietė dalyvauti „YIA #09 Brussels“, – džiaugėsi galerijos vadovė Diana Stomienė.

„Meno Niša“ savo stende Briuselyje pristatys pripažintus Lietuvos menininkus: tapytojas Rūtą Katiliūtę ir Jolantą Kyzikaitę, videomeno kūrėją Rimą Sakalauską ir skulptorių Matą Janušonį.

„Praėjusieji metai galerijos „Meno niša“ menininkams buvo ypač sėkmingi. R.Katiliūtė už abstrakčiosios tapybos turiningumą buvo apdovanota Nacionaline premija, o R.Sakalauskas už vaizdo projekcijas spektakliams gavo Auksinį scenos kryžių“, – priminė galerijos kuratorė Sonata Baliuckaitė.

Jau penkiolika metų išskirtinai su „Meno niša“ dirbančios R.Katiliūtės darbai ne kartą buvo pristatyti Vokietijos meno galerijose, tarptautinėse meno mugėse. „YIA #09 Brussels“ bus rodomos jos naujausios monochrmoninės šviesos abstrakcijos.

„Jaunojo tapytojo prizo 2010“ laimėtoja J.Kyzikaitė jau kelerius metus tapyboje plėtoja žaidimų temą – ją atspindės ir Briuselyje pristatomi darbai.

„YIA #09 Brussels“ bus rodomas ir R.Sakalausko video, sukurtas grupės „Antis“ dainai „Duokit medalį“. Interaktyvią „YIA #09 Brussels“ stendo dalį užpildys Mato Janušonio skulptūra „Iškvėpimas“. Meno mugėje „ArtVilnius’15“ debiutavęs kūrinys parodo, kaip kasdienis, nepastebimas objektas – šulinio dangtis, minimaliai pakeitęs savo formą, gali įkvėpti dialogui su žiūrovu. „YIA #09 Brussels“ vyks miesto šerdyje esančiame „Square Brussels Meeting Center“ pastate. 2000 kv. metrų plote įsikurs 45 tarptautinės meno galerijos.

Balandžio 19-23 d. datos pasirinktos neatsitiktinai. Tuo metu Briuselyje jau 35-ą kartą organizuojama meno mugė „Art Brussels“ ir 8-ą kartą vyksianti „Independent Art Fair“. Būtent dėl gausybės tuo pačiu metu vyksiančių meno renginių, YIA organizatoriai tikisi sulaukti daugiau nei 15 tūkst. lankytojų.

Sostinės galerija „Meno niša“ yra viena iš keturių Lietuvos galerijų, aktyviai dalyvaujančių tarptautinėse meno mugėse. Pasak galerijos direktorės ir tarptautinės šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius“ vadovės D.Stomienės, tai tiesiausias kelias į tarptautinę meno rinką ir pripažinimą.

Meno mugę „YIA #09 Brussels“ ir galerijos „Meno niša“ stendą nr. 36 joje galima aplankyti balandžio 19-23 dienomis, „Square-Brussels Meeting Center“, Rue Mont des Arts, Briuselyje. Galerijos „Meno niša“ dalyvavimą meno mugėje „YIA #09 Brussels“ pristato Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.