Kviečia kurti gatvės meną – ne tik Šilainiuose, bet ir prie Kauno pilies

Ketvirtus metus organizuojamas gatvės meno festivalis „Nykoka“ pakeitė kauniečių požiūrį į gatvės meną ir vėl kviečia kartu kurti miesto aplinką. Festivalis paskelbė du eskizų konkursus.

Ketvirtus metus organizuojamo gatvės meno festivalio „Nykoka“ projektai papuošė įvairias miesto vietas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ketvirtus metus organizuojamo gatvės meno festivalio „Nykoka“ projektai papuošė įvairias miesto vietas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2017, 12:31 PM

E.Ožeškienės gatvė jau nebeįsivaizduojama be gerai pažįstamo „Rožinio dramblio“, kurį 2014 metais nutapė Vytenis Jakas. Į Aleksotą važiuojantieji Veiverių gatve dažnai pastebi 2015-aisiais Lino Kaziulionio spalvotais langais dekoruotą gyvenamąjį namą. Pernai A.Juozapavičiaus prospekte nutūpė Gražvydos Andrijauskaitės balandžių porelė „Jis ir Ji“, o netoli Kauno pilies žiedo įsikūrė Ernesto Zacharevičiaus berniukai.

Visi šie kūriniai – tik maža dalis Kauno gatvės meno festivalio „Nykoka“ įgyvendintų projektų, kuriais gyvinamas miestas. Festivalis ne tik keičia požiūrį į gatvės meną, paversdamas jį miesto puošmena ir turistų traukos objektais, bet ir kelia socialinius klausimus, suteikia galimybę menininkams savo kūrinius įgyvendinti dideliu masteliu.

„Keisdamiesi patys kartu keičiame ir savo aplinką. Siekiame gyventi gražiau ir jaukiau, nes erdvė, kurioje dirbame ar ilsimės, daro mums didžiulę įtaką. Ir visai nesvarbu, ar tai būtų kambarys, kiemas, ar gatvė, kuria kasdien einame į darbą, – ši mus veikianti aplinka ir mūsų įsipareigojimas ja rūpintis nesibaigia ties buto slenksčiu“, – kalbėjo festivalio meno vadovas Tadas Šimkus.

Šiemet Kauno gatvės meno festivalio komanda pakvietė dalyvauti dviejuose konkursuose.

Pilies gatvės 4-ojo gyvenamojo namo fasado eskizo konkurse geriausiu išrinktas kūrinys puikuosis prie pat Kauno pilies, kur jį pastebės daugybė miestiečių ir turistų.

Festivalio komanda padės įgyvendinti konkurso laimėtojo kūrinį ant pastato.

Eskizų šiam konkursui laukiama iki rugpjūčio 15 dienos. Jo laimėtojas bus paskelbtas rugpjūčio 24-ąją.

Šiemet festivalis pakvietė menininkus pažvelgti ir į miesto rajonus.

„Daugiabučių rajonai išsiskiria skirtingų laikotarpių blokinių ir plytinių daugiaaukščių namų architektūra, daugelis kauniečių šiuose rajonuose praleidžia dar daugiau laiko nei miesto centre. Todėl keliausime ir į miegamųjų rajonų erdves“, – kalbėjo festivalio vadovė Goda Skėrytė.

Antruoju konkursu idėjas kviečiama teikti Šilainių gyvenamojo rajono elektros transformatorinėms.

Šis konkursas skiriasi ne tik erdve, bet ir reikalingų eskizų pobūdžiu – piešiniai čia įsikurtų daugiabučių fone, apsupti medžių ar krūmynų, tose vietose, kur praeina daug gyventojų, ar netoli automobilių stovėjimo aikštelių.

Šilainių mikrorajono elektros transformatorinėms skirtų eskizų bus laukiama iki rugpjūčio 20 dienos.

Festivalio organizatoriai pabrėžė, kad konkurse gali dalyvauti ne tik gatvės, bet ir kiti menininkai, besidomintys gatvės menu ir norintys išbandyti save nauju amplua. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.