Kūrėjas veda žiūrovus ten, kur akys niekada nemato

M.Žilinsko dailės galerijoje atidaryta Duncano Higginso (Jungtinė Karalystė) paroda „Down on the farm“, kurios autorius pasiruošęs nuvesti žiūrovus ten, „kur akys niekada nemato“.

Kaune vyksta D.Higginso paroda.
Kaune vyksta D.Higginso paroda.
Daugiau nuotraukų (1)

„Laikinoji sostinė“

Apr 30, 2018, 1:12 PM

D.Higginsas sugrįžo į M.Žilinsko galeriją su naujais darbais, kuriuose toliau analizuoja ir plėtoja istorinius Šiaurės Rusijos ir Lietuvos įvykius. 2012 metais šioje galerijoje jis pristatė parodą „Unloud“, kurioje atsispindėjo tai, ką menininkas patyrė Solovkų salyne Šiaurės Rusijoje nuo 2005 iki 2011 metų.

Naujausioje D.Higginso parodoje eksponuojama daugiau nei 1000 paveikslų, kūrinių popieriuje, knygose, tekstilės darbų.

Atskleisdamas žiaurius istorijos momentus parodos autorius pasiruošęs nuvesti žiūrovus ten, „kur akys niekada nemato“.

Ši paroda yra iš dalies autobiografinė, iš dalies griaunanti kultūrą, pateikta iš surinktų liudijimų, kurie susipina į polifoninę formą. Tai sąmoningas klajojimas istorijos pasažais, pakartotinai surinktais fragmentais, sujungtais monologais, kurie vis iškyla ir ištirpsta visatoje.

Su skausmu ir kaltinamu pykčiu, kartais silpnumu „Down on the farm“ pasineria į ligą, mirtį, meilę, buvimą nevisaverčiu ar tremtiniu. Paroda atsiskleidžia per polifoninę nelinijinę formą, mirgančius perėjimus, kur individų pasakojimai, patirtis, išraiška ir balsas suteikia darbams liūdnokos elegancijos.

Vaizdai, kuriuos piešia pasakojimai apie Šiaurės Rusiją, yra ypatingos netvarkos, kurią mes sukūrėme ir vis dar kuriame, priminimas.

Paroda veiks iki birželio 3 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.