Nykų pastatą puošė visa bendruomenė: nupiešti medžiai – tarsi gyvi

Ką daryti, jeigu pastatas nepatrauklus? Išeitis – papuošti jį gatvės meno kūriniu. Taip pasielgė ir Kulautuvos gyventojai. Įkvėpti gamtos grožio, pastatą, kuriame leidžia laisvalaikį, padabino įspūdingu piešiniu.

Ant nepatrauklaus Kulautuvos laisvalaikio salės pastato fasado nupiešti medžiai tarsi susilieja su aplinka.<br>Viktoro V. nuotr.
Ant nepatrauklaus Kulautuvos laisvalaikio salės pastato fasado nupiešti medžiai tarsi susilieja su aplinka.<br>Viktoro V. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2021, 5:57 PM

Pastabus kaunietis Viktoras mėgta pasivaikščioti ne tik po miestą, bet ir lanko pakaunės miestelius ir įamžina tokius gatvės meno kūrinius, kurių daugelis nė nepastebi.

Vienas tokių yra Kulautuvoje. Ant baltų plytų namo fasado yra nupieštos pušys, kurios tarsi susilieja su gamta ir ypač šalia augančiais medžiais.

Iš toliau net sunku suprasti, kad matai ne tikrus medžius, o piešinį.

Šiame name yra įsikūrusi Kulautuvos laisvalaikio salė.

Šios salės vadovė Andžela Mickutė pasakojo, kad prie pastato, kuris anksčiau vadinosi Kulautuvos kultūros centru, daug metų vykdavo muzikos festivalis „Akacijų alėja“.

Erdvė po atviru dangumi festivaliui išpopuliarėjus tapo per maža, jau dešimtmetį koncertai vyksta Kulautuvos parke.

„Nors netekome šaunios kaimynystės, vis tiek norėjome, kad ši vieta žmonėms būtų patraukli. Pastatas yra baltų silikatinių plytų, todėl jį nusprendėme papuošti.

Pinigus rinko ir ant namo fasado piešė visa Kulautuvos bendruomenė.

Piešinio eskizą, kuriame pavaizduotos aplink augančios pušys pateikė dailininkė Gaila Akelienė, kuri taip pat gyvena Kulautuvoje“, – pasakojo laisvalaikio salės vadovė.

Meniškas sprendimas papuošti nykų pastatą žavi ne tiktai kulautuviškius, bet ir šio Kauno rajono miestelio svečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.