J. Williamsonas – sekso mesijas ir masinių svingerių orgijų įkvėpėjas

Kovą JAV nuo vėžio mirė 80 metų Johnas Williamsonas, kurį praėjusio šimtmečio 6-7 dešimtmečio jaunimo karta vadino „sekso mesiju“. Jis buvo vienas iš drąsiausių sekso eksperimentuotojų, sukūrusių laisvos meilės oazę Malibu, kurioje pabuvojo daugiau kaip 4,6 tūkst. svingerių. Tačiau iki pat mirties Johnas gyveno su savo žmona Barbara. Kartu jie pragyveno 47 metus - su ja jis ir propagavo laisvų santykių malonumus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2013, 1:12 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:21 AM

Daugiau kaip šešių hektarų teritorijoje Malibu buvo pastatytas didžiulis namas su daugybe kambarių, baseinu ir baru. Šią vietą Sandstorme už 85 tūkst. svarų ir nusipirko J. Williamsonas, kuris tuo metu dirbo NASA kosmoso stotyje ir dirbo su raketų „Polaris“ projektais. Tačiau vyras paliko pelningą ir labai gerai apmokamą darbą, paragavęs laisvos meilės malonumų. Ir kartu su savo žmona Barbara nusprendė įkurti namus, kur žmonės galėtų laisvai jaustis ir griauti sekso stereotipus bei tabu, - rašo „The Daily Mail“.

1968 metais, kai pasaulyje aktyviai reiškėsi hipiai, J. Williamsonas įkūrė laisvos meilės namus, kur rengė masinius svingerių vakarėlius. Netrukus jie tapo žinomi ir populiarūs visoje Amerikoje, tačiau norint tapti to klubo nariu, pirmiausiai reikėjo atiduoti visus drabužius ir vaikščioti nuogam. Taip pat orgijų dalyviai turėjo susimokėti pradinį 160 svarų įnašą, o po to po 10 svarų kas mėnesį. Tuose namuose niekados netrūko gaivių gėrimų, baldai buvo patogūs, su daugybe išmėtytų pagalvėlių ant grindų kambariuose.

Kai kuriuose vakarėliuose vienu metu dalyvaudavo iki 500 svingerių. Pagal taisykles kiekvienas klubo narys turėjo atsivesti su savimi priešingos lyties atstovą, kad būtų išlaikyta lyčių pusiausvyra. Anot klubo steigėjo, per visus klubo gyvavimo metus šiuose laisvos meilės namuose pabuvojo daugiau kaip 4600 svingerių.

J. Williamsono ir jo žmonos rengiamų masinių orgijų tikslas buvo įvykdyti seksualinę revoliuciją ir sugriauti visus sekso tabu. Johnas neslėpė, kad jo žmona Barbara turėjo ne mažiau kaip 200 sekso partnerių. „Jei vyras ir moteris būtų visiškai atviri vienas kitam dėl savo sekso poreikių, tai jie galėtų gyventi pilnavertį seksualinį gyvenimą neapgaudinėdami vienas kito“, - mėgdavo kartoti jis. „Мes paprasčiausiai žinojome, kad tradicinė heteroseksuali santuoka negali tęstis amžinai, todėl, kad du žmonės negali duoti vienas kitam visko, ko reikia. Todėl mes tiesiog praplėtėme savo šeimos galimybes“, - sakė Barbara.

Tarp orgijų dalyvių buvo įvairiausių profesijų atstovų: gydytojų, aukštųjų mokyklų dėstytojų ir profesorių, teisininkų, namų šeimininkių ir net Holivudo žvaigždžių. Bendras juos visus jungiantis dalykas buvo visiškas nuogumas. Linksmos ir triukšmingos orgijos persipindavo ir susiliedavo į vieną su juoku, giliais atodūsiais ir ekstazės klyksmais.

Klubo nariais galėdavo tapti iš esmės tik išsilavinę žmonės, neturintys jokių priklausomybių, nesvarbu, nuo alkoholio ar narkotikų. Todėl namuose nebuvo nei svaigalų, nei marichuanos, kad nekiltų pagunda prievartauti ar imtis iškrypėliškų veiksmų. Paprastai svingerių vakarėliai vykdavo trečiadieniais, penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais. Kartais fotografai įamžindavo nuogus žmones, lyg niekur nieko vaikščiojančius po teritoriją, besimaudančius baseine ar šokinėjančius ant batuto. Suprantama, sekso orgijos vykdavo tik namo viduje.

Tačiau, kaip dažnai nutinka su bet kuria idėja, susijusia su nežabojama laisve ir moralės nepaisymu, svingerių klubas nustojo gyvuoti taip ir neatlikęs savo misijos. 1973 metais Williamsonus užgulė finansinės problemos, ir pora turėjo parduoti namą. Tačiau tiek Johnas, tiek Barbara nenoriai grįžo į savo ankstesnes gyvenimo vėžes. Bet 1995 metais vyras ir žmona galutinai nusiramino ir pasinėrė į tykų ir paprastą šeimyninį gyvenimą.

Žinia, kas vyko Sanstorme, apskriejo visą pasaulį 1980 metais, kai vienas iš svingerių vakarėlių dalyvių parašė knygą, kuri iš karto tapo bestseleriu. Knygos autoriaus tvirtinimu, jis specialiai apsigyveno laisvos meilės namuose norėdamas ne tik parašyti knygą, bet ir įamžinti seksualinės revoliucijos idėją per visišką seksualinį išsilaisvinimą.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.