Mirė žurnalistas D.Frostas, prispaudęs R.Nixoną per istorinį interviu

Britų žurnalistas veteranas Davidas Frostas mirė sulaukęs 74 metų. Šeštadienio vakare jį ištiko širdies priepuolis jam sakant kalbą kruiziniame laive, informuoja BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 1, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:12 PM

Seras Davidas buvo garsus žurnalistas, komedijų kūrėjas, televizijos laidų vedėjas.

D. Frostas išgarsėjo visame pasaulyje, kai ėmė interviu iš buvusio JAV prezidento Richardo Nixono.

„Šeima prislėgta didelio sielvarto ir labai prašo privatumo šią sunkią valandą. Šeimos laidotuvės vyks artimiausiu metu, apie gedulingas pamaldas bus paskelbta“, - teigiama šeimos pareiškime.

Gimęs Kente, Seras Davidas studijavo Kembridžo universitete, kur sutiko daug būsimų komedijos žanro meistrų, kaip Peteris Cookas, Grahamas Chapmanas ir Johnas Birdas.

Baigęs universitetą jis įsidarbino ITV, vėliau buvo pakviestas į BBC laidą „That Was The Week That Was“ („Tokia buvo savaitė“), kuri buvo kuriama 1962-1963 metais.

Sero Davido dažnai kartota frazė „hello, good evening and welcome“ (sveiki, labas vakaras ir malonu jus matyti“) vartojama iki šiol.

Režisierius Ronas Howardas D.Frosto interviu istoriją su R.Nixonu 2008 metais perkėlė į filmą „Frostas prieš Nixoną“. Juosta sulaukė daugybės palankių vertinimų ir buvo nominuota įvairiems apdovanojimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.