Irano užsienio reikalų ministras pasmerkė Holokaustą

Irano užsienio reikalų

Mohammadas Javadas Zarifas nustebino pasaulį.<br>AP
Mohammadas Javadas Zarifas nustebino pasaulį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2013, 12:58 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:56 PM

„Smerkiame nacių vykdytą žydų žudymą ir smerkiame sionistų vykdomą palestiniečių žudymą“, - paskelbė Mohammadas Javadas Zarifas savo puslapyje „Facebook“, kur paskelbė savo interviu naujienų agentūrai „Tasnim“ tekstą.

Be to, „Twitter“ M.J.Zarifo buvo paklausta, ar jis linki žydams „Laimingos Roš Hašana (Naujųjų metų)“, ir pasikalbėjo apie Holokaustą.

„Atsakiau į žmogaus, kuris tikriausiai yra buvusios JAV Atstovų Rūmų pirmininkės (Nancy Pelosi) dukra, klausimą“, - rašė jis.

Neseniai suaktyvintoje savo „Twitter“ paskyroje M.J.Zarifas angliškai parašė „“Laimingos Roš Hašana“, o Christine Pelosi jam atsakė ir padėkojo.

„Ačiū. Naujieji metai būtų dar malonesni, jei nutrauktumėt Irano (reiškiamą) Holokausto neigimą, pone“, - parašė ji.

M.J.Zarifas atsakė: „Iranas niekada to (Holokausto) neneigė. Žmogaus, kuris, kaip įsivaizduota, jį neigė, dabar nebėra. Laimingų Naujųjų metų“.

Teheranas nepripažįsta Izraelio, o per aštuonerius M.Ahmadinejado valdymo metus buvo nemažai prieš Izraelį nukreiptų tulžingų kalbų ir Holokausto neigimo.

Prieštaringai vertinamą M.Ahmadinejadą po birželio 14-osios rinkimų prezidento poste pakeitė netikėtai penkis konservatorių kandidatus įveikęs Hassanas Rowhani.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.