Neringiškiai kurs parodą-muziejų iš savo gyvenimo relikvijų

Ruošdamiesi Neringos miesto 55-ojo gimtadienio šventei, „Neringos muziejai“ kviečia Kuršių nerijos bendruomenės narius tapti eksperimentinės parodos-muziejaus kūrėjais. Užduotis paprasta: iki šių metų lapkričio 18 d. į Kuršių nerijos istorijos muziejų (Pamario g. 53, Nida, Neringa) atgabenti savo gyvenimo „relikviją“ – daiktą, kuris konkrečiam žmogui yra svarbi asmeninės ar šeimos gyvenimo istorijos dalis, o gal net Lietuvos ar pasaulio istorijos liudininkas.

Parodos-muziejaus afišos fragmentas.
Parodos-muziejaus afišos fragmentas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-31 12:30, atnaujinta 2017-05-09 21:08

Žmonių suneštos „gyvenimo muziejinės vertybės“ ir taps parodos-muziejaus „Muziejų kuriame kartu“ eksponatais, demonstruojamais su trumpomis daiktų „istorijomis“: kodėl jie ypatingi ir ką reiškia konkretaus žmogaus gyvenime. Juk kartais senas bilietas į teatrą, sugedęs radijo imtuvas ar iš mamos dėvėto palto ištrūkusi saga mums tampa „muziejinėmis vertybėmis“.

„Šiandien, kai žmogui atmintis ir istorija dažniau asocijuojasi su internetinėmis „Google“ ar „Vikipedijos“ duomenų bazėmis, norime paskatinti visuomenę susimąstyti, kas mums yra Istorija ir Vertybė. Projektu „Muziejų kuriame kartu“ siekiame ne tik įtraukti Neringos žmones į bendrą kūrybinę veiklą, bet kartu su visais ieškoti atsakymų į klausimus, kaip mūsų asmeninio gyvenimo istorija tampa pasaulio istorija, kaip mūsų kasdienis gyvenimas keičia daiktų vertę ir ką kiekvienam iš mūsų reiškia Atmintis ir ją įkūnijantys daiktai“, – aiškino parodos idėją „Neringos muziejų“ direktorė dr. Lina Motuzienė.

Dažnai nesusimąstome, kad tai, ką šiandien kuriame ir kas jau dabar dulka mūsų stalčiuose, palėpėse ar garažuose, galbūt vieną dieną puikuosis muziejų apšviestose vitrinose, o ateities kartos stebėsis tuo, kas mums dabar atrodo įprasta ir nereikšminga.

„Neringos muziejai“ kviečia neringiškius nelaukti tos miglotos ateities ir jau dabar kurti muziejų kartu, kuris leis visiems susipažinti su šiandieninio gyvenimo „relikvijomis“, kiekvieno mūsų „muziejinėmis vertybėmis“.

Paroda-muziejus planuojamas atidaryti šių metų lapkričio 25 dieną, 17 val. Kuršių nerijos istorijos muziejuje. Susipažinti su gyvosios istorijos „relikvijomis“ galėsite iki gruodžio 25 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.