Interaktyvi audioekskursija perkelia į Sausio 13-osios įvykius

„O toj mažoj Lietuvoj lietuviai dainuos“, „viens, du, trys, graži Lietuva, kaip gėlelė žydi visada“. Tokie liaudiškų ir patriotizmą uždegančių dainų žodžiai skambėjo laisvės gynėjų lūpomis lemtingąją Sausio 13-osios naktį prie Vilniaus TV bokšto.

 Audioekskursija galima tik prie TV bokšto.<br> Rengėjų nuotr.
 Audioekskursija galima tik prie TV bokšto.<br> Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-13 09:30

Atsisiuntus specialią programėlę į išmanųjį telefoną jau galima išgirsti, kokiame fone vyko sovietų karių puolimas, kaip paprasti žmonės drąsino vieni kitus tą pragarišką naktį.

Audioekskursija galima tik prie TV bokšto. Norintiems ją išbandyti reikia ten nuvykti ir į išmanųjį telefoną parsisiųsti specialią „Sausio 13-osios aidų“ mobiliąją programėlę, prie jos prisijungti, užsidėti ausines, o tada su interaktyviu žemėlapiu pasivaikščioti po Vilniaus TV bokšto teritoriją.

Pasak projekto kūrėjų, programėlės žemėlapyje nurodyta 13 garso šaltinių, kurie aprėps apie 100 m spindulio plotą aplink bokštą iki pat Sudervės gatvės.

Visi garso įrašai surinkti iš autentiškų vaizdo ir garso archyvų, kuriuos užfiksavo tą naktį dirbę Lietuvos ir užsienio žurnalistai. Maksimaliu tikslumu bus galima išgirsti, kas vyko prie TV bokšto toje vietoje, kurioje stovi audioekskursijos dalyvis.

„Tikiu, kad autentiškais garsais paremta audioekskursija išjudins nakties liudininkų prisiminimus, o ką nors galbūt pirmą kartą paskatins susimąstyti apie reikšmingą Lietuvai datą ir ją lydėjusius išgyvenimus. Neabejoju, kad užplūs keisti jausmai prieš save matant tvarkingą pievą ar rudenėjantį mišką, o ausinėse girdint beprotiškos nakties garsus“, – pasakojo Andrius Lekavičius, „Sausio 13-osios aidų“ idėjos autorius.

Garso įrašuose skamba pavienės minios frazės, Juozo Jermalavičiaus provokuojantys žodžiai, patriotinių dainų fragmentai, girdėti dūžtantys TV bokšto langų stiklai, laužiama tvora, tankų maitojami objektai.

27 min. trukmės įrašų tvarką kiekvienas projekto dalyvis gali pasirinkti individualiai. Mobilioji programėlė ir audioekskursija „Sausio 13-osios aidai“ yra nemokama. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.