Tauragės krašto muziejus „Santaka“ kvies į interaktyvias keliones

Ekspozicijos, edukacinės erdvės, ekskursijų vedimas – visa tai, atidarius Tauragės krašto muziejų po modernizacijos, bus papildyta išmaniaisiais sprendimais.

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2019, 6:11 PM

2019 m. Lietuvos kultūros taryba finansavo projektą „Interaktyvi ekskursija Tauragės krašto muziejuje „Santaka“, II dalis“, kurio metu buvo kuriamas turinys specialiai muziejaus istorijos ekspozicijai. Programėlėje vadovautasi šiuo metu itin populiariu estetišku minimalizmu, derinant klasikinius eksponatų pristatymo metodus su šiuolaikiškais. Jos stilistika atspindi muziejaus ekspozicijoje bei logotipe esančius simbolius.

Projektu norima supažindinti lankytojus su Tauragės krašto išskirtinumu, įdomiausiais istoriniais įvykiais, žinomiausiomis regiono asmenybėmis. Vartotojas tęsdamas savo kelionę po muziejų su jam skirtu planšetiniu kompiuteriu plane pamatys visus išmanius ekspozicijos taškus, kuriuos galės aktyvuoti programėlės pagalba.

Istorijos salė supažindins lankytojus su žymiausiais tauragiškiais. Fotomontaže, kuris bus eksponuojamas ekrane, tarp daugybės žinomų Lietuvos žmonių reikės pažymėti gimusius Tauragėje arba kitaip susijusius su šiuo miestu.

Istorijos ekspozicijoje taip pat bus integruoti subtilūs žymekliai, pristatantys vis kitą realiginę konfesiją. Ekraną nukreipus į nurodytą žymeklį, ekrane iškils tą religiją pristatanti šventovė. Pvz., ekraną nukreipus į Judaizmą žymintį ženkliuką, ekrane išnirs Tauragės miesto sinagoga.

Istorija byloja, kad Tauragėje nuo seno gyveno įvairių tautybių žmonės. Vienas žaidimas bus skirtas būtent šiai temai. Lankytojai galės planšetiniame ekrane priskirti skirtingų tautybių personažams jų kultūrai būdingus daiktus.

Tauragė – pasienio miestas. Kitas žaidimas suksis apie „gyvenimą prie sienos“ bei komikso stiliumi pasakod knygnešio istoriją.

Paskutinysis žaidimas leis lankytojams ne tik interaktyviai susipažinti su Tauragės dvarą valdžiusių giminių herbais, bet ir sudėlioti iš Tauragės vietininkų herbų savąjį. Sukurtą herbą lankytojas galės parsisiųsti elektroniniu paštu į asmeninę pašto dėžutę.

Pastaraisiais dešimtmečiais skaitmeninių technologijų dėka smarkiai keitėsi muziejų funkcijos bei muziejininkystės principai – nuo muziejaus kaip kolekcionuojančio ir saugojančio objektus iki muziejaus kaip medijų ir atminties vietos.

Pasak Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ kultūros, turizmo projektų ir viešųjų ryšių specialistės Agnės Vitartaitės, naujosios technologijos yra neatsiejama šiuolaikinio muziejaus dalis, leidžianti pateikti informaciją novatoriškai, kurti istorinį, kultūrinį, socialinį ir kitokį kontekstus.

Sukurta programėlė pradės veikti jau kitų metų pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.