Dėl filmo „Monako kunigaikštienė“ – karališko boikoto grėsmė

Jau kitą savaitę kino pasaulio ryškiausi žmonės susiburs 67-ajame Kanų kino festivalyje. Jo atidarymo filmu pasirinkta Olivier Dahano biografinė drama „Monako kunigaikštienė“ (angl. „Grace of Monaco“), kurioje pagrindinį vaidmenį atliko Nicole Kidman. Tačiau toks rengėjų sprendimas užtraukė kino šventei Monako karališkosios šeimos nemalonę – atidarymo ceremoniją boikotuoti ketina Monako kunigaikštis Albertas II ir jo seserys kunigaikštytės Caroline ir Stephanie.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2014, 3:06 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:26 AM

Tokį sprendimą Albertas II ir jo seserys priėmė dėl to, kad yra nepatenkinti jų tėvų – Monako kunigaikštiene tapusios aktorės Grace Kelly ir kunigaikščio Rainier – istorijos interpretacija.

Monako karališkoji šeima įprastai dalyvauja Kanų kino festivalyje, tačiau šįsyk išplatino pareiškimą, esą ten vykti neketina, mat filmas „Monako kunigaikštienė“ pagrįstas „klaidingomis istorinėmis nuorodomis ir abejotinais išvedžiojimais“.

Režisierius O.Dahanas savo ruožtu teigė suprantantis, kad G.Kelly istorija yra subtili ir jos artimųjų gali būti priimta skausmingai, bet tvirtino drauge su kūrybine grupe neturėjęs jokių priešiškų motyvų. Anot jo, karališkoji šeima liko nepatenkinta, nes nepamatė galutinio filmo varianto, nors dalis jų siūlytų pataisų buvo priimtos.

„Filmo „Monako kunigaikštienė“ veiksmas vyksta 1962-aisiais, kai Prancūzijos prezidentas Charlesas De Gaulle’is nesutarė su Monako Kunigaikštyste dėl mokesčių ten veikiančioms prancūzų įmonėms. Tuo metu Monake tikrai vyravo antiprancūziškos nuotaikos. Kita vertus, aš turiu teisę kurti meninį filmą, tai nėra istorinis veikalas ar dokumentika“, – savo požiūrį dėstė kino kūrėjas.

Jam antrino juostos prodiuseris Pierre’as Ange Le Pogamas, kuris pabrėžė kad filmas yra vaidybinis, nors ir tikrų įvykių įkvėptas kūrinys. Už teisę kine interpretuoti istoriją pasisakė ir Kanų kino festivalio rengėjai.

Dramos „Monako kunigaikštienė“ anonsas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.