Holivudo režisierius nusiteikęs kurti filmą Kaune

Surinkti kuo daugiau medžiagos apie galimą būsimojo kino kūrinio herojų į Kauną buvo atvykęs garsus Holivudo režisierius bei prodiuseris Bruce'as Franklinas. Jo artimiausiuose planuose - vaidybinis filmas apie japonų diplomato Chiunes Sugiharos  gyvenimą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 12, 2014, 7:02 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:55 AM

Per vizitą, kuris truko kelias dienas, režisierius, bendraudamas su Kauno kino studijos bei Kauno Ch.Sugiharos memorialinio muziejaus atstovais, kaupė naudingą informaciją apie Japonijos vicekonsulą Ch.Sugiharą, kuris 1939 m. iš Helsinkio atvyko į Kauną ir profesoriaus J.Tonkūno išnuomotame name Žaliakalnyje įsteigė Japonijos konsulatą.

Ch.Sugihara, drauge su pirmu pradėjusiu nuo nacių bėgantiems žydams išdavinėti tranzitines vizas, kur galutiniu kelionės tikslu būdavo nurodyta Olandijos kolonija, šios šalies diplomatu Janu Zvanderdijku išgelbėjo apie 10 tūkstančių Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos žmonių gyvybių. Tos vizos buvo pavadintos „gyvenimo vizomis“.

„Atvykau į Kauną norėdamas susirinkti kuo daugiau medžiagos savo filmui apie Ch.Sugiharą. Mano pirmieji įspūdžiai apie Kauną patys geriausi. Kaunas - puikiai tinkanti vieta filmams kurti. Žmonės, su kuriais jau teko bendrauti, labai paslaugūs, matau, kad čia yra visos galimybės susirasti tinkamų partnerių.

Jau nekantrauju susitikti su savo prodiuseriais Jungtinėse Amerikos Valstijose ir išanalizuoti visą gautą informaciją bei medžiagą būsimam filmui. Mano svajonė - filmuoti jį būtent Kaune, kur ir vyko visi istoriniai faktai“, - pasakojo Holivudo režisierius B.Franklinas.

Kelias dienas praleidęs su Ch.Sugiharos memorialinio muziejaus direktoriumi Simonu Davidavičiumi, svečias aplankė labiausiai jį dominančiass vietas, susijusias su Japonijos vicekonsulo gyvenimu.

„Ch.Sugiharos muziejuje analizavome turimus išrašus, filmuotą medžiagą, aplankėme viešbutį ,,Metropolis“, kuriame  Ch.Sugihara buvo apsistojęs paskutines keturias buvimo Kaune dienas, Kauno geležinkelio stotį, IX fortą. Taip pat - pastatus, kur tarpukariu Kaune veikė Rusijos, Anglijos, Vokietijos ir Amerikos ambasados“, - pasakojo Ch.Sugiharos memorialinio muziejaus direktorius S.Davidavičius.

Kauno kino studijos filmų biuro darbuotojai, suteikę svečiui visą reikiamą informaciją apie filmo kūrimo galimybes antrajame pagal dydį Lietuvos mieste, taip pat džiaugėsi gavę vertingų patarimų, kaip pritraukti užsienio kino industrijos atstovų į Kauną.

„Režisierius B.Franklinas yra labai šiltas ir nuoširdus žmogus, tikras savo profesinės srities profesionalas. Nors svečias Kaune viešėjo vos kelias dienas, stengėmės suteikti kuo daugiau informacijos apie Ch.Sugiharą, jo gyvenimą, jį supusią aplinką ir, žinoma, - supažindinti su palankiomis filmavimo galimybėmis Kaune“, - kalbėjo Kauno kino studijos filmų biuro vadovas Darius Baltušis.

„Susirinkau gausybę informacijos, pamačiau pakankamai išteklių  ir vietų savo būsimo filmo gamybos darbams. Manau, jog tai - labai įgyvendinama galimybė, juo labiau kad Kaune jau yra filmuotas ne vienas filmas. Dabar turiu visą informaciją perteikti kolegoms. Aš įvertinau pasakojimo dalį, o prodiuserių darbas bus įvertinti finansinę situaciją. Tuomet ir priimsime tolesnius sprendimus“, - ateities planais dalijosi Holivudo režisierius B.Franklinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.