Filme „Haytarma“ – Krymo totorių tremties istorija

Vilniuje, kino teatro „Multikino“ 5 salėje, liepos 9 d. 18 val. 30 min. – išskirtinis seansas. Jo metu bus parodytas vaidybinis filmas „Haytarma“ („Sugrįžimas“), pasakojantis apie Krymo totorių tremtį. Bilieto kaina – 25 litai. Surinktos lėšos bus skirtos Krymo totorių televizijai ATR remti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-04 12:41, atnaujinta 2018-02-12 05:57

1944 m. gegužės 18-oji – tragiška diena Krymo totorių istorijoje. Stalino įsakymu ši tauta buvo ištremta į Vidurinę Aziją, Kazachstaną ir Sibirą.

Režisieriaus Achtemo Seitablajevo juosta „Haytarma“ – pirmasis vaidybinis filmas apie šios tautos tremtį, parodytą per lakūno, du kartus Sovietų Sąjungos didvyrio Ametchano Sultano likimą.

1944 m. gegužę po Sevastopolio išlaisvinimo A.Sultanas atvyksta atostogų į gimtąją Alupką. Jo akyse gegužės 18 d. prasideda Krymo totorių deportacija.

Filmo masinėse scenose dalyvavo daugiau kaip tūkstantis žmonių iš viso Krymo. Daugelis jų patys išgyveno šią tragediją. Filmo režisierius A.Seitablajevas atliko ir pagrindinį vaidmenį. Prieš seansą Vilniuje jis susitiks su Lietuvos žiūrovais.

Filmas rusų kalba, su angliškais subtitrais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.